Peter Handzuš Hokej

Hokejistky začali play-off v Petržalke. V zápase vynikli brankárky

Takýto výsledok ešte túto sezónu v štatistikách hokejovej ligy žien nebol. O víťazovi stretnutia rozhodol iba jeden gól. V zápase naplno predviedli svoje schopnosti brankárky Zuzana Tomčíková a Caroline Lambert.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistky začali play-off v Petržalke. V zápase vynikli brankárky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý semifinálový zápas medzi HC Petržalka 2010 Bratislava a ŽHK Poprad bol do jeho polovice celkom vyrovnaný v hre aj v streľbe na bránu. V druhej polovici už boli Popradčanky lepším družstvom, snažili sa diktovať tempo hry, ale všetky puky skončili na vynikajúcej brankárke Zuzane Tomčíkovej. Jeden nešťastný gól v popradskej bráne z úvodu stretnutia sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci.

„Domáca brankárka vychytala všetko, čo sa vychytať dalo. Strelecky sme sa v Petržalke nepresadili, nevedeli sme sa vyrovnať brankárskému výkonu Tomčíkovej. Mali sme šance, ale vyhráva ten, kto dá viac gólov. My sme nedali žiaden a keďže súper dal na začiatku šťastný gól, tak sme prehrali,“ rozhovoril sa tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Popradské dievčatá hrali veľmi dobre. Objektívne treba povedať, že to bol obojstranne dobrý hokej. Petržalka hrala dobre takticky. Hrala jednoducho, vyhadzovala puky z tretiny a spoliehala sa na náhodné útoky cez kľúčové hráčky. „My sme ich dobrým pohybom prečíslovali, ale pred bránou to bol súboj hráčiek Poprad s brankárkou Tomčíkovou,“ pokračoval v hodnotení zápasu tréner Popradčaniek.

Najvýraznejšou posilou petržalskáho klubu v play-off je brankárka Zuzana Tomčíková, ktorá pôsobí v univerzitnom klube Paneuropa Kings. Gólmanka, ktorá privádzala do zúfalstva súperky v ruskej lige či počas reprezentačnej kariéry na olympiáde a majstrovstvách sveta, sa opäť predviedla v slovenskej lige.

“Počítali sme s tým, že Petržalka po minuloročných skúsenostiach urobí do play-off silný tím. Jednoznačne im záleží na postupe a chcú sa dostať na samý vrchol. Objavili sa tu hráčky, ktoré sa počas súťaže v zápasoch neukazovali a zrazu sú tu. Uvidíme, čo bude doma. Budeme sa snažiť to zvrátiť,” povedal tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Či sa Popradčankám podarí vyrovnať sériu, bude záležať na ich streleckej potencii. V sobotu večer uvidíme, či dokážu prekonať brankárku Tomčíkovú alebo nie. “Je to naozaj brankárka, ktorá sa v ženskom hokeji nerodí často,” uzavrel Skokan. Dôležitý zápas o udržanie šance na postup do finále odohrajú dievčatá ŽHK Poprad v sobotu o 20:00, hneď po televíznom zápase HK Poprad – HKm Zvolen.

HC Petržalka 2010 Bratislava – ŽHK POPRAD 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 2. Celarová

Hokejistky začali play-off v Petržalke. V zápase vynikli brankárky
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM