Hokej

Hokejoví reprezentanti sa už objavili na popradskom ľade: Do tréningového procesu sa zapojil i Kežmarčan Denis Godla

Slovenská hokejová reprezentácia začala od utorka s tréningovým procesom na popradskom ľade, ktorý kombinovala s posilňovňou. Pred dvojzápasom s Bieloruskom figurujú v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka až štyria brankári, medzi ktorými sa pre chorobu Jána Laca, ocitol i Kežmarčan Denis Godla.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví reprezentanti sa už objavili na popradskom ľade: Do tréningového procesu sa zapojil i Kežmarčan Denis Godla
Foto: Ľubomír Rusnák / Zdroj: Dnes24.sk

Brankár bratislavského Slovana Denis Godla sa objavil v úvodnej nominácii českého odborníka Vůjteka, ale potom tím opustil. Podľa jeho slov, ak by mu niekto povedal, že v tejto fáze prípravy bude s mužstvom SR, tak by tomu neveril. „Reprezentačný dres je vždy motivácia. Na Slovensku je to s brankármi trošku špecifické, keďže je ich veľa a pomerne kvalitných. Takže každá pozvánka poteší,“ konštatoval bronzový medailista zo svetového šampionátu do dvadsať rokov.

Z vopred avizovaného skráteného pobytu si ťažkú hlavu nerobí, prípravný kemp chce naplno využiť a niečomu sa priučiť. „Pre mňa sú to predovšetkým skúsenosti. Na tréningu sa pri pozorovaní starších kolegov na mladých nalepia veci. Navyše všetko sú to chlapci, ktorí sú skvelí aj v súkromí,“ pochvaľoval si Godla.

Mladík z Kežmarku sa na ľade ocitol aj napriek nečakanému príchodu Jána Laca. Na pondelňajší zraz mal prísť aj brankár Komety Brno Marek Čiliak. Pre rodinné záležitosti sa tak ale nestalo. K tímu sa vrátil Branislav Konrád. „Najbližšie dni na ľad nepôjdem, takže si obaja zachytajú. Samozrejme, ešte neviem, či nastúpim na zápasy proti Bielorusku, pôjdeme pomaly zo dňa na deň,“ vysvetlil Laco.

Pondelňajší príchod Laca prekvapil všetkých prítomných v Hoteli Bellevue v Starom Smokovci, no samotného trénera Vůjteka nie. „Neprekvapil ma jeho príchod, vedeli sme, že ešte nie je zdravý a preto sme sa poistili ďalším brankárom. Jano prvé dva dni nepôjde na ľad a potom sa uvidí ako sa vyvinie jeho situácia,“ ozrejmil situáciu kormidelník slovenského národného tímu.

Najdôležitejším artiklom pre športovca je jeho zdravie, no pre tím je dôležitá i spoločná chémia a atmosféra v šatni. Aj to sú dôvody príchodu útočníka Martina Réwaya a brankára Jána Laca. „Práve preto je to dobré, že som tu a sme všetci v kontakte,“ dodal Laco.

Tréning hokejových reprezentatnov v Poprade
40
Galéria
Foto: Ľubomír Rusnák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM