Webnoviny - Rôzne

Holidays Czech Airlines chce obnoviť linku Poprad - Londýn

Už v novembri, najneskôr v decembri, tohto roku by sa malo z Popradu lietať do Londýna. Spoločnosť Holidays Czech Airlines, a.s. plánuje po dvoch rokoch obnoviť pravidelné letecké spojenie medzi Popradom a Londýnom.

POPRAD 20. októbra (WEBNOVINY) – Holidays Czech Airlines je česká charterová letecká spoločnosť. Spoločnosť Holidays Czech Airlines je dcérskou spoločnosťou českého národného dopravcu ČSA. Ako svoju hlavnú základňu využíva letisko Praha-Ruzyně.

Linky by mali lietať vo štvrtok a v nedeľu. Letecká spoločnosť požiadala mesto Poprad o poskytnutie dotácie na rozbeh leteckého spojenia. Poslanci mestského zastupiteľstva budú na budúci týždeň rozhodovať o pridelení 50 tis. eur na podporu tohto zámeru.

Novou linkou chce spoločnosť nadviazať na jednu z najúspešnejších liniek, ktorá z Popradu lietala v rokoch 2005 až 2009. Vtedajší prevádzkovateľ, spoločnosť Sky Europe Airlines, začínala v roku 2005 s dvoma letmi týždenne. V roku 2009 lietala do Londýna už štyrikrát do týždňa, pričom vyťaženosť liniek dosahovala až 93 percent. Nový letecký prepravca by chcel nadviazať na úspešnosť tejto linky.

Prevádzkovateľ leteckého spojenia stavia na prírodných danostiach regiónu, ako aj na kultúrno-športových podujatiach. Cieľovými skupinami by mali byť najmä turistické skupiny a individuálni turisti, návštevníci významných športových udalostí, akým sú zápasy KHL v Poprade, ako aj obchodní cestujúci či pracujúci a študenti. Pre obnovu a zavedenie priameho leteckého spojenia hovorí aj skutočnosť, že na budúci rok sa v Londýne uskutočnia letné olympijské hry.

Ešte pred samotným schválením dotácie pre spoločnosť Holidays Czech Airlines budú musieť poslanci upraviť všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta. Za všeobecne prospešné služby a verejnoprospešné účely, na ktoré môže mesto poskytnúť dotáciu, sa budú po schválení poslancami považovať aj služby na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM