Peter Handzuš Rôzne

Hor sa na námestie. Internet tam je zadarmo

Na Námestí sv. Egídia v Poprade sa môžu oddnes obyvatelia zadarmo pripojiť na internet. Mesto v spolupráci s Občianskym združením Pre mesto totiž spustilo bezplatné pripojenie na WIFI.

** „WIFI bude pri veľkej fontáne a v zóne medzikostolia, keďže tu sa najviac ľudí pohybuje a trávi čas na lavičkách,“** uviedol primátor mesta Anton Danko.

Podľa neho je to trend vo viacerých mestách na Slovensku a je to vhodná forma, aby ľudia trávili viac času na námestiach. „Myslím si, že je to dobrý nápad. Zatiaľ sme investovali 1500 eur do techniky, ročne nás to bude stáť cca 5000 eur,“ dodal Danko.

Najviac môže byť na internet pripojených naraz 250 ľudí, najviac však pol hodiny. Po tomto časovom limite sa musí užívateľ opäť prihlásiť. „Kapacita pripojenia je 20 megabitov aj na odosielanie aj na prijímanie dát, táto kapacita sa rovnomerne rozdeľuje medzi všetkých pripojených užívateľov,“ vysvetlil vedúci oddelenia informatiky na Mestskom úrade v Poprade Jaroslav Maitner.

WIFI zóna by mala byť časom aj vyznačená. Ak sa chce užívateľ pripojiť na internet, najprv si vyberie sieť, pripojí sa na ňu, následne sa otvorí úvodná stránka, odklikne tlačidlo ďalej a môže pracovať.

Poprad24/tasr Foto: Peter Handzuš

net_namestie
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM