Marián Handzuš Hokej

Horký skalický trdelník

V 50. kole sa tímy pod Tatrami natrápili - Poprad prehral so Skalicou 2:3 po predĺžení.

HK Poprad – HK 36 Skalica 2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)
Góly: 7. Škovira, 44. Lapšanský – 29. Mikuš, 60. Jarolín, 65. Konečný. Rozhodovali: Ország – Gajan, Tornay, vylúčení: 5:7 na 2 min., navyše Lantoš (Skalica) na 10 min. za napadnutie hlavy a krku, Škadra (Skalica) na 10 min. za napadnutie zo zadu, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, 2757 divákov.

Úvodné minúty boli rozpačité, keď oba tímy začali vo vlažnom tempe, ktoré sprevádzali nepresnosti v kombinácii. Pozornosť brankárov vyskúšal svojim nájazdom Vandas, ktorému na druhej strane kontroval dorážkou Višňovský. Svetlým momentom bola gólová akcia Popradčanov v 7. minúte, keď presilovkovú kombináciu zakončil do bránky z uhla Škovira. Ani úvodný gól však nedokázal nakopnúť súperov a diváci tak boli svedkami priemerného extraligového hokeja.
Aj keď si domáci aj v druhej časti udržali hernú prevahu, ich hre chýbala myšlienka a moment prekvapenia. Skaličania to potrestali v 29. minúte, keď Mikúšova dorážka znamenala vyrovnanie. Z hokejok Popradu sa vytratila herná istota, čo bolo badateľné najmä na viacerých pobabraných presilovkách. Skaličania boli na koni a pri každej príležitosti nebezpečne podkurovali Melicherčíkovi, ktorý bol však spoľahlivou oporou. Rovnakou bol aj na druhej strane Lakosil, ktorý bezpečne vyriešil niekoľko nebezpečných situácií.
Misky váh na stranu domácich priklonil v 44. minúte Lapšanský, keď svoj dravý prienik zakončil strelou pomedzi betóny. Skaličania však cítili, že bodový zisk z Popradu je na dosah, preto sa intenzívne snažili o vyrovnanie. Napriek snahe sa však k súvislejšiemu tlaku v závere stretnutia nedostali a všetko nasvedčovalo tomu, že Poprad uháji tesné víťazstvo. V záverečnej power-play však tri sekundy pred koncom vyrovnal zblízka Jarolín a muselo sa predlžovať.
Keď v predĺžení predviedli oba tímy ustráchaný a nepresný hokej, zdalo sa, že rozhodnutie prinesú až samostatné nájazdy. Tri sekundy pred koncom však J. Brejčák hákoval v nájazde Konečného, ktorý nariadené trestné strieľanie premenil na víťazný gól Skaličanov.

Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: „Stretnutie sme začali absolútne nekoncentrovane a podali sme nezodpovedný výkon. Hrali sme málo agresívne smerom dopredu a nezískavali sme puky v útočnom pásme. Ťahali sme puky zbytočne dozadu a v našej hre chýbal rýchly obrat, čo preferujeme v našej hre. Bolo to najnevydarenejšie stretnutie v tejto sezóne.“
Peter Oremus, tréner Skalice: „Podriadili sme všetko preto, aby sme popradských hráčov veľmi nepúšťali pred našu bránu. Som rád, že to naši chlapci splnili. Veľkou oporou bol brankár Lakosil, ktorý nám vychytal zápas. Teší ma, že naši mladí chlapci mohli pocítiť radosť z víťazstva nad takým kvalitným mužstvom.“

zdroj: TASR

Horký skalický trdelník
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM