Webnoviny - Rôzne

Horská služba neodporúča pohyb vo vysokohorskom teréne

Z dôvodu extrémnej zmeny počasia vo všetkých horských oblastiach Horská záchranná služba neodporúča turistom akýkoľvek pohyb hlavne vo vysokohorskom prostredí.

V horách výdatne sneží, na turistických chodníkoch sa vytvára poľadovica a viditeľnosť je značne zhoršená. Toto sprevádza silný, miestami búrlivý vietor, hlavne na hrebeňoch a v sedlách hôr, informuje horská služba na svojej internetovej stránke.

Horská služba tiež upozorňuje na skutočnosť, že pocitové teplo človeka v takomto počasí sa radikálne mení pri nízkych teplotách v sprievode s vetrom. To spôsobuje nekontrolovateľný úbytok telesného tepla, a tým aj úbytok energie potrebnej na pohyb. Následne sa dostavuje podchladenie s možnosťou šoku alebo straty vedomia.

Vo Vysokých Tatrách napadlo do 20 cm nového snehu. V Nízkych a Západných Tatrách je do 10 cm nového snehu. Vo Veľkej Fatre je vo vyšších polohách len poprašok snehu.

Horská záchranná služba odporúča všetkým návštevníkom hôr sledovať aktuálne informácie o podmienkach na turistiku na internetovej stránke . www.hzs.sk

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM