Aktualizované Marcel Mojžiš Krimi

Tragická bilancia pádu záchranárského vrtuľníka: Nehoda si vyžiadala 4 ľudské životy

V Slovenskom raji sa zrútil záchranársky vrtuľník. Veľké nešťastie dopadlo veľmi smutne. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych ľudí!

Ilustračný obrázok k článku Tragická bilancia pádu záchranárského vrtuľníka: Nehoda si vyžiadala 4 ľudské životy
Zdroj: TASR

V Slovenskom raji sa zrútil záchranársky vrtuľník. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych, potvrdila šéfka komunikácie ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Zahynuli pilot, lekár, záchranár a člen Horskej záchrannej služby.

„Počas letu sa vrtuľník zachytil o drôty a spadol do Hornádu,“ priblížila Čižmáriková. Vrtuľník letel na pomoc desaťročnému chlapcovi s úrazom hlavy. Ten je v súčasnosti v starostlivosti horských záchranárov.

Na poli pri obci Hrabušice je v súčasnosti niekoľko záchranárskych vrtuľníkov. S odstraňovaním následkov nehody pomôže aj letka ministerstva vnútra. Potvrdil riaditeľ tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík.

„Hasiči sa momentálne snažia z rieky vytiahnuť trosky vrtuľníka a pomocou norných stien zachytávajú unikajúce prevádzkové kvapaliny,“ uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Nešťastie sa stalo v ťažko prístupnom teréne, zasahujú tak aj horskí záchranári. V okolí miesta nehody, ktoré uzavreli policajti, sú desiatky zvedavých ľudí z okolia.

Stroj patril spoločnosti ATE, ktorá prevádzkuje sedem staníc Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, a to v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Poprade i Košiciach. Na mieste nešťastia je už minister zdravotníctva Viliam Čislák.

„V tejto fáze nemáme žiadne bližšie informácie o okolnostiach nehody. Spoločnosť AIR – TRANSPORT EUROPE v súčasnej dobe spolupracuje s príslušnými orgánmi za účelom objasnenia príčin leteckej nehody,“ povedala jej hovorkyňa Zuzana Turočeková. Vedenie spoločnosti vyjadrilo spolu so zamestnancami úprimnú sústrasť pozostalým.

V našej videogalérii si môžete pozrieť prvé zábery z lokality, kde došlo k nehode

Foto: ilustračné

FOTKY z miesta leteckej tragédie: Vrtuľník sa zmenil na kopu šrotu
11
Galéria
Zdroj: TASR
Prvé zábery z oblasti, kde došlo k nehode
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM