Krimi

Tragický začiatok víkendu: Na zjazde z diaľnice havaroval autobus, dvaja ľudia zomreli

Strašné a smutné nešťastie! Na zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku dnes v skorých ranných hodinách havaroval český autobus, ktorý viezol 30 až 40 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Tragický začiatok víkendu: Na zjazde z diaľnice havaroval autobus, dvaja ľudia zomreli
Zdroj: Dnes24.sk

Nehoda si vyžiadala dvoch mŕtvych a viacero zranených. Pacientov záchranári previezli na ošetrenie do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi.

Za zranenými do popradskej nemocnice smeruje minister zdravotníctva Viliam Čislák. Na miesto už dorazil minister vnútra Robert Kaliňák. Príčinou nehody by na základe predbežných zistení mohlo byť podľa jeho slov neprispôsobenie jazdy stavu vozovky.

V popradskej nemocnici hospitalizovali z autobusu šiestich zranených cestujúcich. „Zdravotnú starostlivosť sme poskytli šiestim pacientom, ostávajú hospitalizovaní v nemocnici,“ uviedla hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda. Bližšie informácie o stave zranených zatiaľ nie sú k dispozícii.

V levočskej nemocnici hospitalizovali deviatich pacientov, ôsmich na chirurgickom a jedného na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení. „Tí ôsmi už sú v stabilizovanom stave, informácie o zdravotnom stave sa aktualizujú,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová. Dodala, že ambulantne ošetrili ďalšieho pacienta.

V nemocnici v Spišskej Novej Vsi ošetrili celkovo 11 zranených. „Z toho piati boli prepustení, šiesti boli hospitalizovaní. Z nich jeden je vo vážnom stave, ale stabilizovaný a mimo ohrozenia života. Medzi hospitalizovanými je jedno dieťa s ľahším otrasom mozgu, je na pozorovaní. Medzi hospitalizovanými je jeden Čech, dvaja Slováci a traja Ukrajinci,“ povedal Tomáš Král, hovorca spoločnosti Svet zdravia, ktorá prevádzkuje nemocnicu.

Foto: Regionálny štáb TV Markíza

Nehoda autobusu pri Spišskom Štvrtku
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM