Monika Vengrínová Hokej

Horúca správa: Popradský hokej je zachránený

Vďaka finančnej podpore Jana Telenského hokej v Poprade nekončí. 200 tisíc eur pomohlo klubu vyplatiť právne nárokovateľné dlhy, ktoré mal voči hráčom. Klub tak splnil svoje záväzky i podmienky na získanie licencie na ďalšiu sezónu, ktorá začína už 15.septembra prvým extraligovým zápasom s Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Horúca správa: Popradský hokej je zachránený
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Ja nie som naftobarón, ani narkobarón. Ja mám len srdce pre hokej a chcem, aby sa hokej v Poprade hral,“ vyjadril sa na tlačovej konferencii konateľ HK ŠKP Poprad Tibor Turan.

200 tisíc eur od Jana Telenského tak pomohlo klubu zachrániť sa. Nová sezóna je už istá, klub však stále čaká na to, aký postoj k danej veci zaujme samotné mesto. V novej sezóne tak hokejisti budú nastupovať buď ako HK Poprad alebo nejako inak. Predseda správnej rady HK ŠKP Poprad Rudolf Skokan však túto skutočnosť neupresnil. „Po 88 rokoch začíname novú cestu. Uvidíme, aké podmienky nám stanoví mesto. My sa však budeme snažiť, aby hokej ostal v Poprade,“ hovorí.

Staré dlhy voči hráčom sú tak vyrovnané, do novej sezóny klub vstupuje optimistickejšie, ale i skromnejšie. Zmenilo sa odmeňovanie hráčov a znížili sa i náklady zo 660 na priblžne 600 tisíc eur bez dane na rok. Klub má už dohodnutých aj sponzorov, ktorí popradskí hokej podporia. Samotní hráči už majú zmluvy na stole, tie sa budú podpisovať v najbližšej dobe.

Radnica na tlačovú konferenciu reagovala vyhlásením: že v roku 2013 získajú mládežnícke tímy dotáciu na činnosť vo výške 45 000 eur a hokejový A tím má naplánovanú dotáciu na nájom a služby s tým spojené vo výške 69 590 eur. Ďalšie mimoriadne dotácie nie sú možné.

K dispozácii je nezostrihané video z tlačovej konferencie.

Horúca správa: Popradský hokej je zachránený
1
Galéria
Horúca správa: Popradský hokej je zachránený
10
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM