Rastislav Búgel Rôzne

Explózia ochormila Petrohrad: Výbuch v metre, hlásia mŕtvych

Mimoriadne správy sa šírili z Ruska. V pondelok otriasol petrohradským metrom výbuch. Na mieste boli mŕtvi a zranení.

Ilustračný obrázok k článku Explózia ochormila Petrohrad: Výbuch v metre, hlásia mŕtvych
Zdroj: Twitter

V pondelok 3. apríla došlo medzi petrohradskými stanicami metra Sennaja ploščaď a Technologický inštitút k výbuchu. Informovala o tom agentúra TASS. . Ako informujú viaceré ruské médiá, výbuch mal nastať v jednom z vagónov vlakovej súpravy. Stanice metra boli uzatvorené a prebehla evakuácia cestujúcich.

Podľa agentúry TASS hlásia na mieste incidentu mŕtvych a zranených. Oficiálne čísla zatiaľ zverejnené nie sú. Hovorí sa však až o desiatkach zranených ľudí a 10 mŕtvych. Petrohradská starostka informovala o približne 50 zranených cestujúcich. Na mieste boli nasadené desiatky záchranárov. Ľudia začali po prvotnom šoku pomáhať jeden druhému.

V Petrohrade sa v tom čase nachádzal aj prezident Putin. Ten sa zúčastnil konferencie a o udalosti bol bezprostredne informovaný.

Aktuálne nie je známa príčina výbuchu. Podľa prezidenta Vladimíra Putina môže ísť o akúkoľvek možnosť, nie je vylúčený ani terorizmus. Podľa portálu idnes.cz sa nemalo jednať o samovražedný útok. Explóziu mala podľa predbežného vyšetrovania spôsobiť domácky vyrobená nálož.

Ako informovala tlačová agentúra TASS, k incidentu sa vyjadrili aj predstavitelia moskovského metra. To prijalo bezpečnostné opatrenia aj v svojej sieti.

Sociálna sieť Facebook okamžite po udalostiach zverejnila mimoriadnu kontrolu bezpečia . Môžete si tu pozrieť, či sa niekto z vašich priateľov v čase výbuchu nenachádzal na mieste explózie.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR zatiaľ nemá informácie, že by medzi obeťami a zranenými po dnešnom výbuchu v metre v Petrohrade boli aj Slováci. Potvrdil to riaditeľ tlačového odboru rezortu Igor Skoček.

Slovenská diplomacia je v kontakte s miestnou políciou, na miesto smeruje aj generálny konzul SR v Rusku. V Petrohrade študujú aj slovenskí študenti, konzulát sa s nimi podľa Skočka kontaktuje.

Správu budeme priebežne aktualizovať!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com

Foto: twitter

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM