Peter Handzuš Basketbal

Hráčov Iskry bude tento zápas mrzieť dlho: Levice sa vrátili do hry po zbytočných chybách Svitu

V sobotu večer už celá Iskra Aréna verila vo víťazstvo domáceho tímu. Hráči Svitu výkonmi v druhej a tretej štvrtine ukázali, že vedia zabojovať a zo zápornej bodovej bilancie sa dokázali dostať až do deväťbodového vedenia. Ani to nakoniec nestačilo a po zlyhaní v samom závere Iskra zápas prehrala.

Ilustračný obrázok k článku Hráčov Iskry bude tento zápas mrzieť dlho: Levice sa vrátili do hry po zbytočných chybách Svitu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Keď už Iskra v zápase konečne zabrala a urobila si proti favorizovanému súperovi dostatočný bodový náskok, prišli hlúpe chyby a stratila vyhratý zápas. Levičania sa 74 sekúnd pred koncom zápasu zadarmo dostali k lopte, keď domáci nedokázali prejsť v časovom limite cez polku ihriska. „Aj to bola jedna z chýb. Stratili sme koncentráciu. Neviem, ako sme to mohli povoliť. Mohli to byť dva body. Nie je to ani o šťastí, ako hlúpych chybách. Výhra proti Leviciam by nám veľmi pomohla po psychickej stránke. Teraz budeme musieť opäť makať, drieť, odraziť sa z dna a ísť ďalej. Pozitívum z dnešného zápasu je to, že sme sa dokázali dostať z –11 na +9 bodov. Ale takto zahodiť vyhratý zápas, to nás veľmi mrzí,“ povedal po zápase kapitán Iskry Svit Roman Findura.

„Je to tragédia prehrať takýmto spôsobom. Dnes sme mali ideálnu príležitosť poraziť kvalitného súpera a ísť hore najmä po mentálnej stránke. Boli sme veľmi blízko, no nezvládli sme to. Celých 40 minút sme dreli, podarilo sa nám otočiť nepriaznivý stav, no nakoniec si za niekoľko sekúnd sami prehráme zápas. Navyše po chybách skúsených hráčov, od ktorých očakávame, že budú lídrami,“ zhodnotil zápas pre klubovú stránku tréner Rudolf Jugo.

Iskra Svit – EUCOS Levickí Patrioti 75:76 (10:22,25:20,­25:13,15:21)
Najviac bodov: Petrucelli 20, Findura 16, Myles 15 – Žiak 27, Stojadinovič 15, Latinović 10

Iskra Svit - EUCOS Levickí Patrioti 75:76
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM