Martin Sýkora Krimi

Hromadné nakupovanie bez zaplatenia: V nákupných centrách bez akcií

V stredu (11.4.) došlo v jednom z obchodných nákupných centier v Poprade k hromadnému nakupovaniu bez zaplatenia - dokonca išlo až o štyri prípady!

Ilustračný obrázok k článku Hromadné nakupovanie bez zaplatenia: V nákupných centrách bez akcií
Zdroj: pixabay

V štyroch prípadoch bolo vznesené obvinenie z prečinu krádeže a v štyroch prípadoch bola vec realizovaná ako priestupok proti majetku. Išlo o občanov zo Stráni pod Tatrami.

„62-ročná Magdaléna bola obvinená z trestného činu krádeže, nakoľko spravila väčší nákup potravín v hodnote viac ako 170 eur a prešla cez pokladničnú zónu bez zaplatenia,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Pani Magdalénka tak urobila napriek tomu, že sa rovnakého skutku už dopustila a bola zaň v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutá. „Z rovnakého skutku ako aj dôvodu boli obvinení aj ďalší traja ľudia a to 42-ročná Mária, 17-ročný Ján a 18-ročný Alexander. Priestupku proti majetku sa dopustili ďalší štyria ľudia,“ dodal Džobanik. Policajný hovorca menoval ďalších nákupuchtivých, ktorí sa rozhodli odísť bez zaplatenia. Ide o 49-ročnú Eriku, 26-ročnú Zuzanu, 19-ročného Aleša a 34-ročnú Tatianu. O priestupok išlo z dôvodu, že škoda pre poškodenú spoločnosť nepresiahla sumu 266 eur a osoby neboli v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch za takýto skutok postihnutí.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM