Monika Vengrínová Krimi

Hrozné chvíle v okolí Popradu: Pri železničných tragédiách zahynuli až traja ľudia!

Dvaja Popradčania (†41, †18) a jeden muž zo Svitu († 66) prišli o život pri zrážke s vlakom, pričom k nešťastiam došlo v rozostupe len desiatich dní, a to na tratiach nášho okresu. A kým jeden z nich bol mŕtvy na mieste, dvaja ešte o svoj život bojovali v nemocnici. Žiaľ, márne.

Ilustračný obrázok k článku Hrozné chvíle v okolí Popradu: Pri železničných tragédiách zahynuli až traja ľudia!
Zdroj: TASR

Medzi Svitom a Popradom zomrel Popradčan (†41)

Ešte 4.novembra v čase o 15:30 na železničnej trati č. 180 v medzista­ničnom úseku železničných staníc Svit a Poprad v traťovom kilometri 199,950, podľa informácií polície, došlo k zrazeniu a usmrteniu muža (†41) pochádzajúceho z Popradu.

„Rušňovodič uviedol, že pri prejazde uvedeným úsekom započul tupý náraz, čo po príchode do stanice Poprad-Tatry oznámil výpravcovi osobných vlakov. Obhliadajúci lekár na mieste udalosti konštatoval u zrazeného muža smrť a nariadil vykonať súdnolekársku pitvu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová s tým, že poverený policajt Oddelenia Železničnej polície Poprad začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Rušňovodič: Muž († 66) nereagoval na výstražné zariadenie

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, 10.novembra v čase o 17:25 telefonicky oznámil na OŽP PZ PP výpravca železničnej stanice Poprad – Tatry, že na trati č. 180 v kilometri 189,900 osobný vlak zrazil osobu. Podľa slov polície, po príchode hliadky na miesto bolo zistené, že v čase o 17:10 hodine rušňovodič osobného vlaku v medzistaničnom úseku železničná zastávka Spišský Štiavnik a železničná zastávka Gánovce, zachytil a zrazil osobu mužského pohlavia, ktorá bola na mieste hliadkou stotožnená. Išlo o muža (†66) zo Svitu.

„Rušňovodič uviedol, že pri prejazde uvedeným úsekom vo svetle diaľkového reflektora zbadal osobu, ktorá stála pri koľaji asi tak 50 cm od vonkajšieho koľajového pásu. Hneď ako rušňovodič osobu zbadal, použil výstražné zvukové zariadenie a zároveň použil rýchločinné brzdenie, na ktoré však osoba nereagovala. Následkom tejto skutočnosti vlak osobu zachytil bočnou časťou rušňa,“ vysvetlila Migaľová a dodala, že osoba utrpela viaceré vážne zranenia a bola prevezená do nemocnice, avšak po prevoze zraneniam v nemocnici podľahla.

Michal (†18) z Popradu zomrel v nemocnici

K tretiemu prípadu železničných nešťastí došlo, podľa polície, 14.novembra v čase o 20:00 hodine na trati č. 180 v kilometri 197,300 v med­zistaničnom úseku trate železničnej stanice Poprad-Tatry a železničnej zastávky Gánovce. Tu, podľa slov policajnej hovorkyne, nákladný vlak zachytil a zrazil mladého muža, ktorý bol na mieste hliadkou stotožnený ako Michal (†18) z Popradu.

„Rušňovodič uviedol, že v km 197,300 pod mostom si všimol stáť pri prvej traťovej koľaji osobu, ktorá mávala rukami a v jednej ruke držala mobilný telefón, pričom hneď ako ju zbadal, použil rychločinné brzdenie. Osoba však nereagovala a ostala stáť. V dôsledku tohto konania rušeň osobu zachytil a tá bola odhodená mimo koľajovej dráhy,“ objasnila Migaľová a dodala, že svedok nehody uviedol, že mladík prechádzal cez koľaje smerom ku garážam, pričom si pravdepodobne myslel, že stojí v dostatočnej vzdialenosti od koľají.

Na miesto udalosti bol privolaný lekár, ktorý zabezpečil prevoz osoby do nemocnice k lekárskemu ošetreniu. „Osoba utrpela viaceré zranenia, následkom ktorých v nemocnici podľahla,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM