Slávka Kellová Hokej

Huna: Poprad určite zabojuje o miestenku do play-off

Medzi zverejnenými menami hráčov HC LEV figuruje už aj meno mikulášskeho hokejového odchovanca Rudolfa Hunu. O svojich očakávaniach porozprával tiež portálu mikuláš24.

Pomaly ťa už začínala sprevádzať formulka, že si smoliarom KHL, nakoľko ti v minulej sezóne padli hneď dva angažmány v hodine dvanástej. Môžeme už teda povedať, že do tretice všetko dobré? Tak ja by som bol najradšej, keby to bolo do tretice všetko dobré. Uvidíme ako sa to rozbehne. Ale verím tomu, inak by som to nepodpísal.

Ako si ty na vlastnej koži vnímal, že minulý rok už bol v Poprade pokope celý tím, avšak nakoniec z toho nič nebolo? Mužstvo sa tvorilo narýchlo a dá sa povedať, že tak rýchlo sa aj rozpadlo. Verím, že tento rok to bude iné a všetko odštartuje tak ako má. Sám som zvedavý ako to dopadne.

Nepovedal si si po minulej sezóne, že už nikdy viac HC LEV? Určite nie, pretože keby mal človek myslieť na to čo bolo, tak sa neposunie ďalej. Keby som neveril, že to vyjde, tak nepodpíšem zmluvu.

**Ale zase na druhej strane si až toľko smoly nemal. Prestúpil si následne do Vítkovic a nakoniec ste to dotiahli až do finále. ** Poviem to tak, že sezóna skončila nad očakávania. Určite nik nečakal taký výsledok aký sme dosiahli vo Vítkoviciach. Hoci by bolo krajšie, keby sme získali titul. Následne začali rokovania s Popradom a úspešne sa dotiahli do konca.

Funkcionári HC LEV ťa kontaktovali už počas sezóny, alebo až po play-off? Keď som vlani odchádzal z Popradu boli sme dohodnutí, že budeme v kontakte a nechali sme sezónu bežať. Ja som vždy tak dohodnutý, že pokiaľ prídem do nejakého mužstva, už tam chcem odohrať celý ročník. Musela by prísť naozaj lukratívnejšia ponuka. Všetky rokovania začali až keď skončila sezóna v apríli.

** Ako si spokojný so zmluvou s HC LEV?** Je to štandardná zmluva. Je podpísaná na jednu sezónu do konca apríla 2012. Uvidíme či bude spokojnosť, aj moja aj so strany klubu a podľa toho sa budú vyvíjať ďalšie rokovania.

Myslíš, že HC LEV má šancu postúpiť do play-off, keďže je to jeho prvá sezóna? Uvidíme ako sa mužstvo stmelí a dá dokopy, aká bude partia chalanov. Ja si pamätám pred takými dvomi – tromi rokmi, keď tu mal sústredenie Julo Šupler. Videl som prvý prípravný zápas s Liptovským Mikulášom, s ktorým vyhrali len na nájazdy. Vtedy by si človek povedal, že tiež nemajú šancu postúpiť do play-off a systematickou prácou sa tam prebojovali. Sezóna je dlhá, zápasov je hodne a Poprad bude určite chcieť zabojovať o miestenku do play-off.

Poprad je blízko Liptovského Mikuláša. Aj tvoja rodina či známi ťa budú chcieť prísť povzbudiť na ľad. Tešíš sa aj na takúto podporu z tribún? Myslím, že už len to že sa KHL bude hrať v Poprade priláka fanúšikov nie len z tohto okolia a z regiónu Poprad. Určite, že aj z rodiny si prídu vychutnať nejaký zápas, keď budú môcť. Budem len rád, keď bude takáto podpora v hľadisku.

**Tvoji bratia stále nemajú angažmá. Spýtam sa teda tak na okraj. Bolo by fajn, keby sa traja Hunovci stretli v Poprade? Je to vôbec reálne, resp. bral by si takúto možnosť? ** Jasné, že by som bral takú možnosť, keby sme sa všetci traja stretli v jednom mužstve, nebodaj si spolu aj zahrali. Uvidíme keď tam prídem. Ešte možno nejaké rozhovory prebehnú. Sám neviem aká kostra (mužstvo pozn. red.) tam bude, lebo sa toho popísalo dosť. Určite budem hovoriť s trénerom. Bratia by si tiež chceli zahrať poriadny hokej. Všetko je možné, otvorené a verím tomu, že raz sa na ľade stretneme.

**Oficiálne začína príprava 20. júla. Ako vyzerá už teraz tvoja príprava? ** Pripravujem sa individuálne, ale utorky a štvrtky máme skupinový spinning s Milanom Jurčinom, Jánom Plchom, Palom Milecom, Maťom Cibákom, bratmi, Jánom Lacom, aj Peťo Klepáč k nám chodil. Teda odchovanci Liptovského Mikuláša. Dokopy sme sa dali pred niekoľkými rokmi a tak utorky a štvrtky trávime takto v skupinke spinningom. Inak trénujeme každý individuálne, každý sme profesionál, takže každý vie čo si má odrobiť. Za tú sezónu vie, kde ho topánka tlačila.

Pali Tomčík foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM