Peter Handzuš Tlačové správy

Hviezdoslavov Kubín: Okresné kolo v réžii nového gympla

Na úvod otázka: Viete koľko rokov spája deti, tínedžerov i dospelákov po celom Slovensku najznámejšia a najprestížnejšia súťaž v umeleckom prednese? Ak tipujete, že je to viac ako polstoročie, máte pravdu.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoslavov Kubín: Okresné kolo v réžii nového gympla
Foto: SŠDT Poprad

Hviezdoslavov Kubín sa tento rok koná už šesťdesiaty druhý krát a zapojili sa doň aj najlepší recitátori spod Vysokých Tatier. Do Podtatranskej knižnice v Poprade smerovali i študenti Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku. S umeleckým slovom pracovali žiaci štvorročného a osemročného gymnázia i bilingválnej sekcie. A ich vystúpenie bolo viac ako úspešné. Posúďte sami. V kategórii stredoškolákov získali štyri pódiové umiestnenia. Bilingvalistka Monika Štolcová bola najlepšia v prednese prózy, sekundoval jej Peter Husár z osemročného gymnázia na druhom mieste. Recitácia poézie má víťazku tiež so SŠUDT v Poprade. Stala sa ňou Kristína Bernáthová z bilingválnej sekcie a bronz patril „reálkarke“ Karolíne Lojekovej.

Zaželajme víťazkám, aby sa im darilo v krajskom kole Hviezdoslavovho Kubína a všetkým recitátorom, aby ich láska k umeleckému prednesu neslabla.

Hviezdoslavov Kubín: Okresné kolo v réžii nového gympla
6
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM