Peter Handzuš Iné športy

Hviezdy zo Slovenska i Čiech si zmerali sily na exhibičnom zápase

Známi slovenskí a českí tenisti si v piatok medzi sebou zmerali sily na Exhibičnom zápase v rámci podujatia Tenisové Tatry 2011. Také hviezdy ako Dominik Hrbatý, Miloslav Mečíř, Filip Polášek, Martin Kližan, či Lukáš Lacko, Ján Krošlák, Jiří Novák a

** „Sme tu, aby sme sa zabavili, aby sme si zahrali, aby sme ľuďom ukázali, čo je to tenis,“** priblížil myšlienku exhibičného zápasu jeho hlavný organizátor Branislav Stankovič. Hralo sa tzv. americkým spôsobom, kedy si medzi sebou zmerali sily dva tímy. Kapitánom tímu mladších hráčov bol Dominik Hrbatý a za starších hráčov Miloslav Mečíř. Všetci svorne potvrdili, že takouto formou sa dá veľmi dobre spropagovať tenis.

„Som rád, že sa na Slovensku rozbehla takáto tradícia s takýmito exhibíciami, väčšinou ich poznáte z Bratislavy, je dobré to posunúť aj do iných miest. Je to dobré pre rozvoj športu a je to aj zaujímavá myšlienka do budúcna,“ povedal za všetkých Dominik Hrbatý. V histórii Slovenska je to po prvýkrát, čo sa stretli viaceré generácie slovenskej a českej daviscupovej reprezentácie na jednom podujatí.

** „Okrem Kaja Kučeru je tu viac menej to najlepšie čo zo slovenského tenisu je, takže si myslím, že je to výnimočné,“** konštatoval Hrbatý. V Tatrách sa stretli súčasní hráči i tenisové legendy. „Tenis je veľmi individuálny šport a takáto vec, kedy sa môžeme stretnúť pri exhibícii a pri tejto tímovej súťaži, tak pre toho tenistu je to veľmi výnimočné,“ konštatoval bývalý český tenisový reprezentant Jiří Novák.

Dominik Hrbatý je v Tatrách aj kvôli tenisovému kempu.** „Je tu naozaj veľa talentovaných detí, hrám tu asi so siedmimi celý deň, ráno o siedmej začíname, večer o piatej končíme,“** priblížil Hrbatý.

V sobotu 10. decembra na nich čaká ďalší program, o 10.30 prebehne na medzistanici Štart autogramiáda a fotenie s tenistami. O 12. hodine budú zase lyžiarsko-tenisové funky preteky, kde sa tenisti hromadne pustia dolu zjazdovkou až do Tatranskej Lomnice.

Text + Foto: TASR

tenis
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM