Rôzne

Ich skvelá práca neostala bez povšimnutia: Títo doktori z východu bodovali v ankete TOP lekári

Lekári z východného Slovenska bodovali. Až desiati sa v ankete TOP lekári umiestnili na popredných priečkach, pričom traja skončili prví, rovnako traja druhí a štyria lekári sa umiestnili na treťom mieste v rámci svojej špecializácie. Komu sa dostalo pocty?

Ilustračný obrázok k článku Ich skvelá práca neostala bez povšimnutia: Títo doktori z východu bodovali v ankete TOP lekári
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník ankety TOP lekári Slovenska postavil výzvu pred odborníkov z jedenástich špecializácií. V každej z nich bola napokon vybraná trojicu najlepších lekárov z celého Slovenska. Z 33 top lekárov napokon až desiati pracujú v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach na východnom Slovensku.

Východniarski lekári, ktorí sa dočkali pocty

Na prvých miestach sa ocitli až traja východoslovenskí lekári, a to Ľubomír Špak z Košíc v odbore angiológia, Ľudovít Želinský z Košíc – Šace v odbore Cievna chirurgia a všeobecná lekárka pre deti a dorast Marta Ježíková z Vrbova.

Druhé priečky obsadili rovnako traja lekári z východu. Prešovský chirurg Ján Vaško v odbore Cievna chirurgia, druhé miesto si vyslúžil aj Jozef Adam z Prešova v rámci špecializácie Onkogynekológia a takisto lekár z Prešova Vladimír Lazorčák v odbore Urgentná medicína.

Aj ďalší štyria lekári bodovali v ankete a napokon sa umiestnili na treťom mieste. Medzi tými naj tak nechýbala Ingrid Dzurňáková z Levoče v rámci odboru Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia. Tretí skončil aj onkogynekológ Róbert Tóth z Košíc a radiačný onkológ Marek Paľo z Prešova. V odbore Traumatológia bodoval na tretie priečke Jozef Bujňák, rovnako z prešovskej fakultnej nemocnice.

O top lekároch rozhodla verejnosť

Anketu už štvrtý rok počas leta organizujú Zdravotnícke a Hospodárske noviny. O TOP lekároch Slovenska rozhoduje prostredníctvom hlasovania široká verejnosť, predovšetkým pacienti. V roku 2015 boli na ocenenia nominovaní lekári zo špecializácií: genetika; traumatológia; radiačná onkológia; angiológia; hepatológia; onkogynekológia; cievna chirurgia; paliatívna medicína a LDCH; fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia; všeobecný lekár pre deti a dorast a urgentná medicína.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM