Martin Sýkora Samospráva

Ideme platiť: Mesto Poprad začalo s distribúciou rozhodnutí a výmerov

Radnica začala s distribúciou rozhodnutí o vyrubení miestneho poplatku za komunálne odpady, drobné stavebné odpady a miestnych daní (daň z nehnuteľností a daň za psa).

Ilustračný obrázok k článku Ideme platiť: Mesto Poprad začalo s distribúciou rozhodnutí a výmerov
Zdroj: TASR

Rozhodnutia sú distribuované naraz prostredníctvom Slovenskej pošty. V snahe maximálne zjednodušiť a zefektívniť samotnú platbu daní a poplatku samospráva odporúča využiť platbu bankovým prevodom.

„Podiel občanov, ktorí uhrádzajú svoje daňové povinnosti cez internet stúpa, čo v konečnom dôsledku zefektívňuje celý proces a predovšetkým zvyšuje komfort samotných občanov. Veríme, že tento trend bude pokračovať aj v tomto roku,“ uviedol Marián Matta, vedúci ekonomického odboru MsÚ v Poprade.

Občania, ktorí sa rozhodnú pre platbu v pokladnici MsÚ, by v záujme rýchleho vybavenia mali predložiť doručené rozhodnutie s vyznačeným čiarovým kódom, ktorý umožňuje rýchle a presné spracovanie platieb. Pokladnica MsÚ v Poprade v budove na Nábreží Jána Pavla II. disponuje štyrmi pracoviskami umožňujúcimi platbu v hotovosti aj bezhotovostne – prostredníctvom POS terminálov.

Bezhotovostný terminál na úhradu daní a poplatkov je inštalovaný aj na pracovisku rýchlej zóny Kancelárie prvého kontaktu MsÚ nachádzajúcom sa vo vestibule MsÚ.

Dôležitou informáciou pre občanov, ktorí preferujú možnosť zaplatiť dane a poplatok osobne priamo na úrade, sú otváracie hodiny – každý pracovný deň je pokladnica otvorená už od 7:00, predĺžené otváracie hodiny sú v stredu, kedy je pokladňa otvorená až do 17:00 hod.

Pokladnica Mestského úradu v Poprade je otvorená v pracovných dňoch nasledovne:

  • pondelok, utorok a štvrtok v čase od 7.00 hod. do 15.30 hod.,
  • streda v čase od 7.00 hod. do 17.00 hod.,
  • piatok v čase od 7.00 hod. do 14.00 hod..
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM