Martin Sýkora Rôzne

Informačné centrum v Spišskej Belej navštívili dve tisícky: Väčšina sú Slováci

Minuloročná štatistika hovorí jasnou rečou - Spiš navštevujú hlavne domáci. Najväčší počet návštevníkov bol zaznamenaný v letnej turistickej sezóne, v mesiacoch máj až október.

Ilustračný obrázok k článku Informačné centrum v Spišskej Belej navštívili dve tisícky: Väčšina sú Slováci
Foto: Martin Sýkora

Regionálne turistické a informačné centrum (RTIC) v Spišskej Belej v roku 2016 navštívilo 1953 návštevníkov, z toho bolo 1712 Slovákov a 241 pochádzalo zo zahraničia.

„Tak ako v celoslovenskom meradle, aj u nás tvorili gro týchto návštev turisti z Česka a Poľska. Po informácie si do RTIC prišli aj Nemci, Maďari, Rakúšania, Angličania, Rusi, Ukrajinci, Holanďania, Američania, Izraelčania či Rumuni,“ uviedla PR manažérka mesta Spišská Belá Alexandra Olekšáková.

Návštevníci RTIC sa prioritne zaujímali o informácie späté s mestom Spišská Belá, a teda o Múzeum J. M. Petzvala, Kaštieľ Strážky či Beliansku cyklotrasu, ale aj o informácie o Belianskej jaskyni či blízkom okolí. Často sa otázky týkali aj neďalekých Vysokých Tatier.

„Spomedzi propagačných materiálov, ktoré sú v RTIC ponúkané na predaj, bol enormný záujem najmä o nový mestský stolový kalendár na rok 2017, ktorý bol vypredaný v rekordne krátkom čase. Veľký záujem bol aj o tričká s logom mesta, ktoré bolo vytvorené v rámci súťaže vyhlásenej naším mestom v roku 2016,“ priblížila Olekšáková. Z knižných publikácií bol dopyt po knihách s tematikou mesta či publikácie zamerané na Tatry a Zamagurie. Ako dodala PR hovorkyňa mesta, návštevníci RTIC majú najväčší záujem o materiály poskytované zadarmo. Ide o brožúry o meste, Belianskych Tatrách a cyklotrasách v okolí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM