Tlačové správy

Inšpiratívna spolupráca: Pampers a UNICEF spojili sily pre takúto úctyhodnú vec!

Tetanus si ročne vyžiada životy 34 000 detí. Každých 15 minút zomiera jedno dieťa. Pampers® a UNICEF sa už dvanásty rok spojili v kampani, v ktorej môžete svojou troškou prispieť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Inšpiratívna spolupráca: Pampers a UNICEF spojili sily pre takúto úctyhodnú vec!
Zdroj: TASR

Bábätká sú na jednej strane drobné a bezmocné, ale na druhej majú až neuveriteľný vplyv. Dokonca dokážu zachraňovať životy ďalších bábätiek a nemusia pritom robiť viac, než nosiť plienky Pampers, pretože Pampers za každý balík plienok Pampers predaný v kampani „1 balík = 1 vakcína“ daruje 1 protitetanovú vakcínu a pomáha tak UNICEF, dnes už v 20 krajinách, v eliminácii tetanu rodičiek a novorodeniatok. Zostáva už len 18 krajín. Pampers a UNICEF sú už viac ako v polovičke cieľa odstránenia tetanu rodičiek a novorodeniatok z celého sveta.

Tetanus rodičiek a novorodeniatok sa objavuje v rodinách žijúcich v tých najchudobnejších krajinách sveta. V dôsledku nedodržiavania hygieny pri pôrode, napríklad pri prestrihovaní pupočnej šnúry nesterilnými nástrojmi, často dochádza k nákaze novo narodených detí. Keď sa novorodeniatko nakazí, neexistuje žiadna liečba. Tetanus si ročne vyžiada životy 34 000 detí. Každých 15 minút zomiera jedno dieťa.

Vďaka podpore rodín a ich úžasných bábätiek sa od začiatku kampane Pampers-UNICEF „1 balík = 1 vakcína“, od roku 2006, podarilo zachrániť viac ako pol milióna novonarodených detí a vakcína sa bola matkám s deťmi podaná každú jednu sekundu.

Will Zeck, riaditeľ útvaru UNICEF pre matky, novorodencov a dospievajúcich povedal: „Vďaka podpore Pampers a matiek na celom svete sme boli schopní dosiahnuť za posledných dvanásť rokov veľký krok a ochrániť milióny rodičiek a ich novonarodených detí od tejto hroznej choroby, jedného z najbolestivejších spôsobov, akým môže dieťa umrieť. Táto choroba stále ohrozuje mnohé ženy a ich bábätká, žijúce často v najchudobnejších a najizolovanejších komunitách sveta, napriek tomu, že sa jej dá veľmi ľahko predchádzať očkovaním. Spoločne s podporou partnerov ako Pampers a podporou mamičiek celého sveta to môžeme zmeniť a zabezpečiť, aby všetky mamy, bez ohľadu na to, kde žijú, mohli ochrániť seba aj svoje novonarodené deti pred týmto zákerným ochorením.“

Tento rok sa na zoznam krajín, kde financovanie Pampers® pomohlo odstrániť tetanus rodičiek a novorodeniatok, dostala aj Rovníková Guinea. Ešte stále však zostáva ďalších 18 krajín, kde choroba ohrozuje matky s deťmi. Pokračovaním kampane „1 balík = 1 život zachraňujúca vakcína“ pomáha UNICEF financovanie Pampers eliminovať MNT vo všetkých krajinách, kde funguje. Toto úsilie zahŕňa prácu s vládami a nadväzovanie partnerstiev s organizáciami pôsobiacimi v teréne, ktoré pomáhajú s rozširovaním prístupu k život zachraňujúcej vakcíne.

Ako môžeme pomôcť?

Kampaň Pampers-UNICEF „1 balík = 1 život zachraňujúca vakcína“ začína dnes a rodičia môžu vyjadriť svoju podporu niekoľkými spôsobmi:

1 zdieľanie fotografie vášho bábätka = 1 život zachraňujúca vakcína: Za každú zdieľanú fotografiu vášho bábätka Pampers® daruje finančné prostriedky v hodnote jednej vakcíny
1 balík = 1 život zachraňujúca vakcína: Za kúpu každého balíka Pampers® s logom UNICEF podporí Procter & Gamble UNICEF v boji proti tetanu novorodeniatok sumou 5,6p / €0,078. Táto čiastka sa rovná napr. hodnote jednej protitetanovej vakcíny alebo nákladom na jej dodanie. UNICEF nepodporuje žiadne značky ani produkty. Ďalšie informácie nájdete na www.pampers.com alebo www.unicef.org.
Pravidelné príspevky pre UNICEF: Pravidelným mesačným zasielaním príspevkov UNICEF sa aj vy môžete stať jedným z tisícov rodičov, ktorí svojimi pravidelnými darmi pomáhajú zlepšovať život zraniteľných detí.

Pridajte sa k nám a spoločne s vami Pampers® a UNICEF pomôžu ochrániť úžasné bábätká sveta pred novorodeneckým tetanom. www.Pampers.com

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: PR
Zdroj: 1st CLASS AGENCY
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM