Peter Handzuš Iné športy

Interski patrilo freestylistom. Trať si môže vyskúšať aj široká verejnosť

Približne 500 fanúšikov zimných športov, ktorí majú radi aj trochu adrenalínového napätia, dnes na Štrbské Pleso prilákali výkony snowboardistov. Tí na konci zimnej sezóny v areáli snowboardového parku na svahu Interski predvádzali svoje umenie v rámci 5. ročníka podujatia K2 Spring Session 2013.

Ilustračný obrázok k článku Interski patrilo freestylistom. Trať si môže vyskúšať aj široká verejnosť
Zdroj: TASR

Organizátor podujatia Tomáš Griger uviedol, že snoubordový park pár dní pred podujatím prestavali a vznikli tu nové úpravy, ktoré umožňujú súťažiacim predvádzať skoky a zdolávať náročné prekážky.

„Myslím, že priaznivci freestylového snowboardingu a freeskiingu si dnes skutočne prišli na svoje. Zaregistrovali sme dovedna 101 pretekárov zo Slovenska, Poľska a Českej republiky, čo je pravdepodobne najvyššia účasť na podujatiach takéhoto charakteru na Slovensku. Okrem nich je tu ďalších asi 150 neregistro­vaných jazdcov,“ konštatoval Griger.

Spresnil, že v piatok boli na programe voľné jazdy a dnes prebieha hlavná akcia tzv. Jam Session, čo je voľnejšia súťažná forma jazdenia na skokoch a prekážkach.

"Skoky vo výbornom technickom prevedení divákom predviedol deväťnásobný majster Slovenska Matej Matys. Išlo o náročné dvojité rotácie mimo osi alebo cez hlavu. Vytvorili sme skokovú platformu s dvoma skokmi s dĺžkou tablu šesť metrov a 15 metrov,“ vysvetlil Griger.

Podujatie z pohľadu počtu divákov i kvality výkonov pretekárov hodnotil veľmi pozitívne. Napriek tomu, že sa jazdí na mäkkom jarnom snehu, ktorý pretekárom sťažuje podmienky, nemuseli zatiaľ riešiť žiadne vážnejšie zranenia. Doteraz vraj registrovali len jeden pád, ale pretekár vraj už znovu jazdí na trati.

Nové prekážky, ktoré tu organizátori vytvorili v posledných dňoch, si budú môcť v nedeľu vyskúšať zdatnejší jazdci, ale i široká verejnosť.

Interski patrilo freestylistom. Trať si môže vyskúšať aj široká verejnosť
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM