Peter Handzuš Basketbal

Iskra doma aj naďalej víťazne. Svit si poradil s Lučencom

Nech už dopadne tento ročník Eurovia SBL pre Svit akokoľvek, fanúšikovia Iskry Svit budú určite dlho spomínať na vydarený úvod tohtoročnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Iskra doma aj naďalej víťazne. Svit si poradil s Lučencom
53
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Iskra Aréna ostala aj po šiestom zápase v tejto sezóne nezdolaná. Hráči Svitu v sobotu zdolali súperov z MBK Lučenec 105:76. Aj keď sa vonku Svitu až tak nedarí, na súperovom ihrisku vyhral len jeden zápas, vďaka domácim výkonom sa drží v hornej časti tabuľky Eurovia SBL.

“V prvom rade treba zagratulovať Svitu. Družstvo, ktoré dnes malo vyhrať, muselo hrať s nasadením a energiou v obrane. A Svit dnes hral s vysokou energiou. My sme zlyhali v streľbe za tri body. Ak chceme vyhrávať zápasy, nemôžeme mať streľbu za tri body takú, ako sme mali dnes. Zápas sa lámal na úrovni druhej – tretej štvrtiny. Ešte stále sme sa vrátili späť do zápasu, ale zo streľbou, ktorú sme dnes predviedli, takýto zápas nemôžeme vyhrať," zhodnotil vystúpenie hostí tréner MBK Lučenec Ivan Kurilla.

V závere zápasu sa na palubovke objavilo päť odchovancov Iskry Svit, ktorí si posledné sekundy zápasu mohli užť standing ovation zaplnenej Iskra Arény. “Snažíme sa byť v každom zápase rovnocennym súperom. Sú zápasy, kedy nám to vyjde, ale sú zápasy, kedy treba uznať silu súpera, ktorý sa na nás pripraví a porazí nás. Dnes som mal prvýkrát zimomriavky pri trénovaní. Bolo to super. Som veľmi šťastný, ako to nakoniec dopadlo. V závere si ešte každý z mladých chlapcov dal ten svoj bod. Bolo to naozaj super,” povedal spokojný tréner Iskry Svit Michal Madzin.

V stredu 23.11. zabojuje Svit opäť doma o body proti Leviciam a v sobotu 26.11. pocestuje do Prievidze.

Iskra Svit – MBK Lučenec 105:76 (29:21, 24:17, 25:15, 27:23)
Najviac bodov: Fleming 28, Singletary 20, Bachan 17 – Sims 23, Stojačič 13, Rountree 10

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM