Peter Handzuš Basketbal

Iskra podala bojovný výkon. S Interom hrala vyrovnanú partiu skoro až do konca

Inter Bratislava s obidvoma bratmi Rančíkovcami prilákal do Iskra Arény vo Svite aj túto stredu množstvo priaznivcov basketbalu.

Ilustračný obrázok k článku Iskra podala bojovný výkon. S Interom hrala vyrovnanú partiu skoro až do konca
Foto: Peter Handzuš

Úvod zápasu Iskre vôbec nevyšiel a ešte v štvrtej minúte svietilo na tabuli hrozivé skóre 0:12. Domáci hráči dali do hry všetko a aj keď polčas prehrali o 15 bodov, v tretej štvrtine sa diváci tešili zo zlepšenej hry a Iskra prehrávala už iba o 6 bodov. Inter nespanikáril a hral svoju hru aj naďalej. Chýbalo trocha šťastia alebo väčší dôraz pri streľbe, a Iskra mohla favoritovi narobiť problémy. Nakoniec sa ale hosťom hru podarilo kontrolovať až do konca a Svit tak s Interom prehral o 12 bodov.

„Neboli sme dnes favoritom, ale doma hrať vieme aj proti silným súperom. Aj keď sme polčas prehrali o 15 bodov, dokázali sme to stiahnuť na 6 bodov. Potom sme stretili pár lôpt a už sme nemali síl. Bolo to už aj v útoku nepresné, stratili sme koncentráciu a už sa stým nedalo nič robiť. Inter má kvalitu a silu. Hrá organizovane. Keď sme urobili šnúru 6–8 bodov, oni nestratili koncentráciu a stále hrali to, čo majú a tým pádom nás aj porazili,“ zhodnotil zápas Peter Pipíška.

Iskra Svit stále čaká na „veľké“ víťazstvo nad silnejším súperom, ktoré by hráčov psychicky posilnilo. Pred play off je každé takéto víťazstvo dôležité. Zápas sezóny čaká Iskru v sobotu. Do Svitu pricestuje Karlovka s ktorou budú Sviťania bojovať o šieste miesto.

BK Iskra Svit – BK Inter Bratislava 80:92 (17:27,21:26,­26:24,16:15)
Najviac bodov: Umipig 23, Young 17, Myles 15 – Rančík R. 34, Taylor 15, Miloševič 12

Iskra Svit - Inter Bratislava 80:92
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM