Peter Handzuš Basketbal

Iskra Svit je už bez Američana Adamsa

Vedenie BK Iskra Svit od februára ukončilo spoluprácu s M. J. Adamsom.

V extraligovom basketbalovom klube Iskra Svit uzavrel podľa informácií v denníku Korzár svoje pôsobenie Američan M. J. Adams.

Hoci cestoval s družstvom na stredajší zápas dohrávaného 21. kola, na palubovke Interu Bratislava (Svit prehral 83:93) sa už neobjavil a duel sledoval len z lavičky.

Podľa správy v piatkovom vydaní regionálneho denníka vedenie klubu, ktoré má na piatok naplánované mimoriadne zasadnutie výkonného výboru, ukončilo s Adamsom od februára spoluprácu. Sviťania v sobotu od 18.00 h hostia v rámci preloženého 22. kola Astrum Levice. Uplynulý víkend sa mali predstaviť na levickej pôde, ale na stretnutie nevycestovali. "Pevne verím, že všetko bude v poriadku a fanúšik vo Svite sa bude môcť tešiť na ďalšie zápasy,” poznamenal kouč BK Iskra Milan Černický.

Správna rada BK Iskra Svit napokon až budúci týždeň Na piatok plánované zasadnutie správnej rady slovenského basketbalového klubu BK Iskra Svit sa napokon uskutoční až budúci týždeň. Agentúru SITA o tom informoval generálny manažér klubu Ján Drobný. „Prezident klubu pán Beck musel náhle odcestovať do zahraničia. Zasadnutie sa preto presunulo na budúci týždeň. Presný termín však zatiaľ nie je známy,“ povedal pre agentúru SITA v piatok predpoludním Drobný.

Sviťania sa mali v piatok zaoberať budúcnosťou klubu, podľa zákulisných informácií má BK Iskra finančné problémy a dlhuje hráčom výplaty. Svit minulú sobotu nepricestoval na zápas 33. kola mužskej extraligy do Levíc. Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) tento duel kontumovala 20:0 v prospech domácich, pričom hostia nezískajú ani tradičný jeden bod za prehru. Zverenci Milana Černického následne v stredu odohrali duel na palubovke Interu Bratislava a mali by nastúpiť aj v sobotu doma proti Levičanom.

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM