Peter Handzuš Basketbal

Iskra zabrala a vyhrala: Vo Svite padol skalp bratislavského Interu

Diváci zaplnenej Iskra Arény vo Svite si v sobotu užili druhé fantastické víťazstvo domáceho tímu, tentoraz nad Interom Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Iskra zabrala a vyhrala: Vo Svite padol skalp bratislavského Interu
Foto: Peter Handzuš

Hráči Iskry sa snažili hrať s Interom vyrovnanú partiu už od začiatku zápasu. No kým Interu vychádzalo všetko – útok aj doskoky, Sviťanom to až tak nešlo. V druhom polčase, keď už možno aj diváci boli zmierení s prehrou, Iskra pridala a v štyridsiatej minúte svietilo na tabuli skóre 92:92.

V predĺžení padli Svitu v rýchlom slede tri trojky a celá hala mohla oslavovať fantastické víťazstvo nad bratislavským Interom. „Hráči na ihrisku v spolupráci s divákmi z toho urobili super zápas. To je to, prečo to robíme, prečo je basketbal tak krásny. Keď je plná hala, je radosť robiť čokoľvek,“ povedal po skvelom výkone Iskry v zápase proti Interu Bratislava domáci tréner Michal Madzin.

Iskra Svit - Inter Bratislava 3. kolo SBL
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Živo na lavičke Svitu aj v kabíne

Počas zápasu to nežije len v hľadisku, ale aj na domácej lavičke. To, čo vidia diváci tam, ich hecuje rovnako, ako výkony Svitu na palubovke. Spoluhráčov ženú dopredu hlasivky hráčov z lavičky, trénera a celého realizačného tímu. „Keď sme minule hovorili, že toto je nejaký sen, ktorý sme chceli raz zažiť, tak to, čo sme zažili dnes, je niečo, čo už ani neviem opísať. Chcem veľmi, veľmi poďakovať chalanom za to, ako sa vložili do zápasu. Aj keď sme prehrávali, na chlacoch nebolo cítiť nejakú porazeneckú náladu,“ poďakoval hráčom domáci tréner.

Úvodné domáce zápasy basketbalovej ligy si Sviťania naozaj užívajú. „Myslím, že by bolo veľmi ťažko predstierať niečo na lavičke a nemať takúto sybiózu v kolektíve aj v šatni. Ďakujem týmto chlapcom za to, aký majú prístup, ako spolu bojujú a ako spolu fungujú,“ dodal Michal Madzin.

Zdroj: YouTube.com

Tretí domáci zápas už v stredu

Do Svitu sa začína vracať basketbalová atmosféra, na ktorú boli fanúšikovia Iskry v minulosti zvyknutí. V stredu odohrá Iskra Svit tretí domáci zápas v rade. Svoje sily si domáci hráči zmeraju zo súpermi z Košíc. Tie si v 3. kole SBL poradili z Handlovou 93:67 a rovnako ako Svit majú na konte dve výhry v rade a jednu prehru z prvého kola.

Iskra Svit Inter – Bratislava 114:106 (25:27, 17:33, 17:12, 33:20 – 22:14)
Najviac bodov: Palm 34, Janković 23, Singletary 22 – Rančík R. 31, Vlahovič 19, Bílik 15

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM