Peter Handzuš Basketbal

Iskra zapla na plné obrátky až v samom závere. O víťazstve rozhodli dva body

Svit nastúpil aj na sobotný zápas proti Komárnu bez viacerých hráčov základnej zostavy. V drese Iskry chýbal aj najvyšší hráč Svitu Vojtek, čo domácim chýbalo hlavne pri doskokoch.

Ilustračný obrázok k článku Iskra zapla na plné obrátky až v samom závere. O víťazstve rozhodli dva body
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

„Začali sme doťahovať neskoro. Keby sme začali skôr, mohli sme dnešný zápas dotiahnúť do víťazného konca, žiaľ, nepodarilo sa to. Podobne sme sa trápili aj v Spišskej, ale tam sa nám nakoniec podarilo vyhrať,“ konštatoval Milan Bachan, ktorý sa proti Komárnu dostal do základnej zostavy Iskry Svit.

Hráči Komárna si víťazstvo nad Svitom vážia, vedia, že nie je jednoduché pod Tatrami vyhrať. „Vo Svite sa hrá ťažko. Musíme si túto výhru vážiť, lebo veľa tímov tu prehráva. Svit má veľmi dobrý tím a určite pôjde s výkonmi hore,“ povedal po víťaznom zápase hráč Komárna Saša Jankovič. Saša Svit dobre pozná a má tu veľa priateľov, kdeže za Svit toho v minulosti odohral dosť. „Mne sa tu hralo dobre. Svit vždy zostane v mojom srdci,“ dodal Saša.

Iskra na hostí tri štvrtiny strácala a skóre sa začalo vyrovnávať až v záverečnej desaťminútovke. Od remízy už neboli ďaleko, no šťastie sa nakoniec usmialo na Komárno, ktoré vo Svite vyhralo o dva body. „Možno rozhodla jedna lopta, ktorá bola na našej strane, možno na budúce to bude lopta na strane Svitu,“ poznamenal Jankovič.

Komárno sa snažilo celý zápas kontrolovať. Posledných päť minút ale hostia vypadli z rytmu, možno aj fyzicky doplatili na stredajší zápas proti Interu a družstvo Svitu to skoro využilo a nebolo ďaleko od toho, aby zápas otočilo.

„My sme doteraz mali zápasy, ktoré sme jednoznačne vyhrali, alebo jednoznačne prehrali. Toto bol prvý zápas, ktorý vyskúšal náš charakter. Kúsok šťastia bol na našej strane. Sviťanov musím pochváliť za úsilie v záverečných minútach. Lebo keď veľmi chcete, aj lopta vás počúva,“ zhodnotil zápas tréner hostí Miljan Čurovič.

Iskra Svit – MBK Rieker Com Therm Komárno 91:93 (34:44)
Najviac bodov: Jackson 23, Fouch 21, Jugo 13 – Jankovič 24, Bilič 20, Bannister 16

Iskra Svit - MBK Rieker Com Therm Komárno 91:93
26
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM