Miroslav Pomajdík Šport

Jana Hyblerová spod Tatier patrí medzi top mladých športovcov: Toto je jej sen!

Na Slovensku nemáme núdzu o rôzne talenty. V tomto článku sme sa zamerali na mladý športový talent zo Spiša. Ide o študentku Technickej univerzity v Košiciach v odbore Hospodárska informatika Janu Hyblerovú, ktorá je náš nový strelecký objav.

Ilustračný obrázok k článku Jana Hyblerová spod Tatier patrí medzi top mladých športovcov: Toto je jej sen!
Zdroj: Dnes24.sk

Talentovaná strelkyňa býva v obci Spišská Teplica. Prednedávnom zaznamenala veľký úspech na letnej univerziáde v Kazani v kategórií športová puška 60 výstrelov, kde získala bronzovú medailu. Aj tento a ďalšie úspechy ju právom radia medzi naše najväčšie mladé nádeje, o ktorých budeme v budúcnosti ešte veľa počuť.

K streľbe ju priviedol otec

„K športovej streľbe ma priviedol otec, ktorý trénuje deti v streleckom krúžku na základnej škole v Spišskej Teplici. Raz ma zobral na tréning, aby som si vyskúšala streliť a mne sa to zapáčilo natoľko, že som začala hodiť na tréningy,“ prezradila svoje športové začiatky strelkyňa Jana Hyblerová.

V streľbe pokračovala aj na Športovom gymnáziu v Košiciach a nič sa nezmenilo ani po jej prijatí na vysokú školu. „Za svoj prvý výrazný úspech pokladám 4. miesto v disciplíne vzduchová puška 40 v juniorskej kategórií na Majstrovstvách sveta v Mníchove v roku 2010,“ vymenúva svoje úspechy Hyblerová.

Medzi jej ďalšie úspechy patrí 5. miesto na letnej univerziáde v Číne z roku 2011, 4. a 7. miesto na akademických majstrovstvách sveta v Kazani v minulom roku.

Jediný výstrel ju pripravil o boj o zlato

Za jej najväčší doterajší úspech jednoznačne považuje bronzovú medailu z letnej univerziády v Kazani, kde ju od boja o zlatú medailu delil jediný presný výstrel. „Aj napriek tomu, že mi chýbal jeden bod, tak som veľmi šťastná, že som sa umiestnila tak dobre. Už párkrát som skončila štvrtá, takže som rada aj za tretie miesto,“ prezradila strelkyňa.

Jej najväčším snom je účasť na Olympijských hrách. „Mojím snom je dostať sa na Olympijské hry, najlepšie už na tie najbližšie do Ria. Mojím cieľom je vystrieľať si olympijskú miestenku, aby som sa jej mohla zúčastniť,“ dodala na záver strelkyňa Jana Hyblerová.

Foto: Kornel Kubík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM