Monika Vengrínová Rôzne

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: Toto sú najnetradičnejšie mená novorodencov v Poprade!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Poprade sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: Toto sú najnetradičnejšie mená novorodencov v Poprade!
Zdroj: TASR

Najčastejšie meno, ktoré rodičia v Poprade svojim deťom tento rok dávali, je u dievčat Ema a u chlapcov Sebastián. Za Emami nasledovali Sofie a Timey, po Sebastiánoch viedli Adamovia, Filipovia, Jakubovia a Michalovia. Aké sú však tie, naopak, menej tradičné mená, ktoré popradskí rodičia svojim deťom pri narodení dali?

Tie zriedkavejšie mená sa objavovali skôr u dievčatiek, pričom v našom meste počnúc týmto rokom máme Ashley, Augustínu, Betsabe, Estefaniu, Elianu, Flaviu, či Hortenziu. Rodičia svojim ratolestiam ale vybrali i mená Jasemin, Layla, Lola, Rosalinda, Sakura, Skarlet, Salome, Selina, Zara a Zoye. Čo sa týka chlapcov, v Poprade sa môžeme stretnúť aj s Alfrédom, Justinom, Lorántom, Lionelom, Nathanom, ale i Simeonom a Zoranom.

„Rodičia od začiatku tohto roka do 30.novembra dali svojim deťom najviac mien so začiatočným písmenom A, L, M, S pri dievčatách a M, A, T u chlapcov. Na písmeno C, CH a U nevybrali popradskí rodičia meno žiadnemu svojmu potomkovi,“ uviedla matrikárka Dagmar Janíčková s tým, že osem dievčat a štyria chlapci dostali dve a viac mien.

Pozn. red.: Územný obvod Matričného úradu Poprad tvoria obce Poprad, Gánovce, Spišská Teplica

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM