Peter Handzuš Iné športy

Jar na svahoch si užijú aj snowboardisti. Pripravujú K2 Spring Session

Na Štrbskom Plese sa počas tohto víkendu uskutoční už 5. ročník snowboardového podujatia K2 Spring Session 2013.

Ilustračný obrázok k článku Jar na svahoch si užijú aj snowboardisti. Pripravujú K2 Spring Session
Zdroj: Dnes24.sk

„Akcia sa bude konať v K2 snowboardovom parku na svahu Interski, tento park je vždy na konci sezóny čiastočne prestavaný a doplnený o priestor, ktorý počas sezóny slúži detskej škôlke,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Tomáš Gríger.

Táto akcia je podľa neho akousi oslavou jari na svahu pre ľudí, ktorí sa venujú freestylovému snowboardingu a freeskiingu. „Každoročne nám sem chodí dosť veľa ľudí a akcia patrí medzi jednu z najväčších na Slovensku, čo sa týka účasti a registrovaných jazdcov,“ dodal Gríger. Minulý rok sa zaregistrovalo 70 jazdcov a celková účasť bola okolo 300 ľudí.

Program na celý víkend

Tento ročník bude rozdelený do troch dní, pričom v piatok 12. apríla budú na programe voľné jazdy.

„V sobotu 13. apríla je hlavná akcia, kedy prebehne tzv. Jam Session, čo je voľnejšia súťažná forma jazdenia na skokoch a prekážkach. Tu sa musia snoubordisti zaregistrovať a ich jazdy budú potom hodnotiť buď ostatní jazdci, prípadne organizátori,“ vysvetlil Gríger.

V nedeľu 14. apríla bude akcia pokračovať ďalšími voľnými jazdami.

Pripravené sú dva skoky

Na dostavbe snowboardového parku sa fyzicky podieľali dvaja ľudia, a to od nedele (7.4.). Stredisko Štrbské Pleso poskytlo technickú podporu vo forme ratraku, bez ktorého by to podľa Grígera nešlo. Stavbu skokov mierne komplikuje mäkký jarný sneh, do piatka by však mal byť park pripravený na 100 percent.

„Na skokovej platforme budú umiestnené dva skoky, jeden je menší, ktorý má skokovú časť dlhú asi päť metrov. Druhý je naozaj veľký, ten tu ostal ešte po finále slovenského pohára. Tam je dĺžka tablu, čiže časti, ktorú treba preskočiť, 14 metrov,“ doplnil Gríger.

Dolnú časť parku tvoria prekážky, ktorých bude v konečnej podobe desať. Vyskúšať si ich budú môcť zdatnejší jazdci, ale aj široká verejnosť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM