Peter Handzuš Kultúra

Jarmok na námestí sv. Egídia

Centrum dnes patrí jarmoku, v múzeu budú tkať najdlhší vianočný koberec

Námestie sv. Egídia v Poprade je počas dnešného dňa vyhradené ôsmemu tradičnému vianočnému jarmoku. K dispozícii sú opäť stánky s vianočnými motívmi a ukážkami ľudových remesiel. Súčasťou podujatia budú aj rôzne vystúpenia a sprievodné akcie. „Návštevníkom sú k dispozícii dve stovky stánkov, tradične aj so zahraničnou účasťou,“ povedala vedúca oddelenia cestovného ruchu, regionálneho rozvoja a mestského informačného centra popradského magistrátu Zuzana Švantnerová.
Organizátori chcú sprievodnými kultúrnymi podujatiami osloviť všetky vekové kategórie. Pre najmenších sú pripravené detské folklórne súbory a priestory kina Tatran. „Deti môžu o 11.30 a o 14.00 vidieť zadarmo v kine Rozprávku o malom sobíkovi,“ konkretizovala vedúca odboru kultúry Jitka Púčiková.
Pre dospelých návštevníkov jarmoku je pripravená pravá domáca zabíjačka, ale aj vystúpenia dychového telesa Popradčanka a folklórneho súboru Čačina. „Obohatením budú vianočné piesne a koledy v podaní známej repeťáčky Gitky Oňovej,“ dodala Jitka Púčiková.
Tradičnou súčasťou popradského vianočného jarmoku bude predaj rýb priamo z fontány a možnosti zažiť Vianoce rozšíri aj ponuka Podtatranského múzea. „Aj v tomto roku spolupracujeme s Podtatranským múzeom, kde sa bude tkať najdlhší vianočný koberec,“ vysvetlila Zuzana Švantnerová a dodala, že počas dnešného jarmoku sú platené parkoviská prístupné zadarmo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM