Monika Vengrínová Rôzne

V Tatrách očakávajú nával: Obľúbené veľhory zažijú západniarsky a východniarsky týždeň!

Kým Stredoslovákom jarné prázdniny skončili, deti zo západného Slovenska si ich aktuálne užívajú. Ako poslední budú oddychovať východniari. Tatranci očakávajú, že práve najbližšie dva týždne budú veľmi silné.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách očakávajú nával: Obľúbené veľhory zažijú západniarsky a východniarsky týždeň!
Foto: Slávka Kellová

„Po minulé roky bol západniarsky týždeň v Tatrách najsilnejší, minulý rok sa to však obrátilo a najviac hostí tu bolo počas týždňa východniarskych prázdnin,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Lenka Maťašovská s tým, že ubytovacie zariadenia na území Vysokých Tatier hlásia v tomto období 75 až 80 percentnú obsadenosť. Prázdniny majú okrem slovenských detí aj Česi a Poliaci.

Podmienky na lyžovanie sú vo Vysokých Tatrách vďaka technickému snehu stále veľmi dobré, aktuálne je snehová pokrývka do sedemdesiat centimetrov na Štrbskom Plese a okolo päťdesiat centimetrov v Tatranskej Lomnici. „Práve toto nám hrá do kariet, keďže na Slovensku už nie je veľa lyžiarskych stredísk s dostatkom snehu,“ upozornila Maťašovská.

Keď to počasie len trochu dovoľuje a v noci mrzne, tak sa na území Vysokých Tatier zjazdovky aj dosnežujú. Lyžiari tak majú k dispozícii všetky svahy, pričom len Lomnické sedlo má stále obmedzené podmienky, nakoľko tam nie je viac, ako tridsať centimetrov snehu. „Skúšali sme to upravovať minulý týždeň, táto zjazdovka je však závislá od prírodného snehu, ktorého žiaľ tento rok nie je dosť. Avšak pred niekoľkými rokmi sme túto najstrmšiu zjazdovku v Tatrách otvárali niekedy v marci, takže ani tento rok ešte nie je nič stratené,“ dodala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM