Monika Vengrínová Rôzne

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Poprade vychutnať slnečné počasie

Vysedávať za počítačom či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Poprad totiž ponúka množstvo skvelých tipov, ako si vychutnať slnečné dni. Vybrali sme pre vás päť, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Poprade vychutnať slnečné počasie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Jarné teplo a slniečko láka ľudí čoraz viac na vzduch. Popradčania pritom vôbec nemusia chodiť ďaleko, aby si počas pekných dní vonku príjemných spôsobom dobili baterky. Vybrať sa môžete obdivovať krásy okolitej prírody, ale napríklad aj na opekačku s priateľmi. Pokiaľ radi trávite teplé dni aj relaxom a chytaním bronzu, ponúkame vám 5 tipov, ako si najlepšie vychutnáte slnečné počasie priamo v Poprade.

Námestie sv. Egídia

Čoraz teplejšie dni lákajú Popradčanov nielen do prírody, ale i do centra mesta na príjemnú prechádzku, či posedenie s rodinou alebo priateľmi na niektorej z letných terás, ktoré na námestí v poslednom období vyrástli. A keď sa ortuť teplomera začne štverať k letným teplotám, vtedy dobre padne aj ľadová pochúťka. Zmrzlinu v centre ponúka hneď niekoľko zmrzlinární a cukrární a tešiť sa určite môžete i na nové príchute, s ktorými túto sezónu zmrzlinári prídu.

Kvetnica

Popradská mestská časť, ktorá sa pýši krásnym parkom, je ako stvorená na jarný relax. Po prechádzke si môžete posedieť pri jazierku s kačkami alebo si opiecť špekáčiky pri altánku či za bývalým liečebným ústavom. A keď budete mať chuť i na turistiku, vybrať sa môžete na náučný chodník s deviatimi zastávkami a informačnými panelmi. Začína sa v Lesoparku Kvetnica a prechádza lokalitami Zámčisko, Horáreň, Hranovnická dubina, Vysová, Zverník Kvetnica a Pod Krížová.

Cyklistický chodník

Nielen milovníci kolieskových korčúľ a bicyklov si prídu na svoje na cyklistickom chodníku v smere na Kvetnicu, ktorý sa s príchodom teplých dní zapĺňa športovcami, ale i chodcami, či psíčkarmi. A všetci, ktorí sa na športové či vychádzkové popoludnie vydajú aj so svojimi ratolesťami, ich môžu nechať vyšantiť sa na preliezkach umiestnených v blízkosti družstva.

Spišskosobotské námestie

Kostol, zvonica, meštianske domčeky. Aj to sú dôvody, pre ktoré Spišskú Sobotu navštevujú tisícky turistov nielen zo Slovenska, ale i zo zahraničia. Predovšetkým však domáci Popradčania by mali mať spišskosobotské námestie v obľube. Poznávaciu prechádzku historickým centrom tejto mestskej časti môžete zakončiť posedením v tieni stromov v parčíku alebo v niektorom z tamojších podnikov. Čo tak napríklad vyskúšať zážitkovú gastronómiu?

Jazierko medzi štadiónmi

Len na skok od centra mesta nájdete príjemnú mini oddychovú zónu. Jazierko s parčíkom medzi zimným a futbalovým štadiónom zaručí krátke chvíle oddychu. A keď si po chvíľach ničnerobenia budete chcieť zašportovať, nie je nič jednoduchšie, ako využiť tenisové kurty nachádzajúce sa v tesnej blízkosti jazierka, či skočiť do akvaparku sľubujúcom relax i športové vyžitie.

Odporúčame prečítať:

Slniečko začína lákať cyklistov: 20 parádnych tipov, kde prevetrať biky v okolí Tatier a Popradu

Leto sa nezadržateľne blíži, mesto prezradilo, čím ide lákať ľudí: Popradské tromfy na túto sezónu!

Botanická záhrada po zime opäť otvára: Tešiť sa môžeme aj na zaujímavú novinku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM