Peter Handzuš Futbal

Jarnú časť Popradčania začali dobre

FK Poprad - MFK Vranov nad Topľou 1:0 (1:0) v 16. kole II. ligy Východ.

Popradčanom vyšla jarná odveta nad očakávanie dobre. Aj keď sa klub, ako taký borí s existenčnými problémami , na výkone hráčov to vôbec nebolo badať. Hráči ktorí nastúpili vo včerajšom zápase, odovzdali zo seba všetko a svojou bojovnosťou ukázali, že to so záchranou v tejto súťaži to myslia smrteľne vážne.

Už v prvej minúte mal obrovskú možnosť na skórovanie kapitán Popradu Kočiš, ktorý sa po prihrávke od Ramsa snažil technickou strelou prekvapiť hosťujúceho gólmana Vaška. Ten však jeho pokus dokázal iba s námahou vytlačil mimo svojej brány. V 9.min.sa však domáci mohli tešiť, keď po perfektne zahratom rohu Kočiša, sa v skrumáži v šestnástke najlepšie zorientoval Tropp a pretlačil loptu za Vaškov chrbát 1:0. Popradčania po góle naďalej pokračovali v tlaku a snažili sa druhým gólom zlomiť svojho súpera. V 24. min. sa to skoro podarilo Michlíkovi, ktorý tečoval Kočišovú strelu, no gólman Vranova tento pokus reflexívne vyrazil mimo svoju bránu. Z následného rohu Ondruš trafil len bočnú sieť Vaškovej brány. V 31.min. sa Popradčania znova skúšali presadiť, keď po Kočišovom rohu Compeľ trafil len brvno vranovskej brány. Hostia, ktorí boli počas prvého polčasu bezzubí, sa v 44.min. prezentovali nepresne zahraným priamym kopom ,ktorý skončil nad popradskou bránou.

V druhom polčase sa vývoj hry čiastočne zmenil, keď hostia začali využívať silný vietor. Vranovčania si začali vyvíjať mierny tlak a čoraz viac sa dostávali na dostrel popradskej brány. Našťastie obrana Popradu stála na pevných nohách a šance hostí v zárodku likvidovala. Naopak Popradčania mohli v 55. min. druhého polčasu poistiť svoj náskok, keď sa do brejku dostala dvojica Maťaš, Pitoňák. Žiaľ terén na akom sa včerajší zápas odohrával urobil svoje a i preto zostala táto šanca nevyužitá. Hostia sa snažili o vyrovnanie no aj oni mali problém sa presadiť na čoraz viac rozrytom popradskom trávniku. V 72. min. mal veľkú príležitosť Lazúr, ktorý profitoval zo zlého odkopu obrancu popradského mužstva Ondruša, no našťastie jeho pokus skončil vedľa Vernarského brány. S pribúdajúcimi minútami druhého polčasu sa hostia úporne snažili o vyrovnanie, na ich smolu však šance z 90. a 92. min. zostali nevyužité a po poslednom hvizde hlavného rozhodcu sa tak mohli naši futbalisti tešiť zo zaslúženého, ale zato ťažko vybojovaného víťazstva.

Zostava Popradu: Vernarský – Daško, Compeľ, Bendík, Ondruš – Kočiš ©, M.Topp, Rams (Pazúr), Pitoňák (Alžbetkin) – Michlík, Maťaš (Vitkaj)

Text: fkpoprad.sk

Foto: Matej Handzuš (7 rokov)

Jarnú časť Popradčania začali dobre
1
Galéria
0313_pp-vnt
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM