Monika Vengrínová Šport

Je to čoraz viac trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: Popradčania, choďte do práce na bicykli a vyhrajte!

Ak v máji na cestu do práce vymeníte auto za bicykel, urobíte skutočne dobre. Nielenže pomôžete životnému prostrediu a svojmu zdraviu, ale môžete i vyhrať. Do celonárodnej cyklistickej súťaže pre firemné tímy sa môžu zapojiť aj Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Je to čoraz viac trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: Popradčania, choďte do práce na bicykli a vyhrajte!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

„Cieľom celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli“ je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia a tiež, aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov k dochádzaniu do práce na bicykli. Zámerom je tiež motivovať zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel,“ informuje hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Vyhlasovateľom súťaže a zároveň odborným garantom je národný cyklokoordinátor. Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré budú v období od 1. do 31. mája 2014 dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému v danom meste. Do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v danom meste. Do súťaže sa nemôžu zapojiť jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií.

Registrácia trvá do 27.apríla

„Jeden tím môže mať dvoch až štyroch členov, ktorí sú preukázateľne v čase trvania súťaže zamestnancami firmy, pod ktorej číslom IČO je tím do súťaže registrovaný. Do súťaže sa započítavajú iba cesty do práce a z práce. Počítajú sa aj cesty cez víkend, ak išlo o dni, keď súťažiaci musel ísť do práce. Organizátori súťaže si vyhradzujú právo navštíviť účastníka súťaže na pracovisku s cieľom overenia jeho skutočnej existencie,“ povedal hovorca.

Tímy sa môžu zaregistrovať na webe mesta do 27.apríla. Po ukončení súťaže samospráva slávnostne vyhodnotí víťazov. Po vyhodnotení súťaže v jednotlivých mestách zorganizuje vyhlasovateľ súťaže aj slávnostné vyhodnotenie na celonárodnej úrovni. Vyhodnocovať sa budú tri súťažné kategórie, a to celkový počet najazdených kilometrov, celkový počet jázd a bonusová kategória, v rámci ktorej bude vyžrebovaný jeden súťažiaci z tímov, ktoré absolvovali aspoň dve tretiny ciest do práce a z práce na bicykli.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM