Martin Sýkora Kultúra

Je tu víkend! Kam sa vybrať? Na viacerých miestach začína kultúrne leto

Už tento víkend môžete na viacerých podtatranských miestach zažiť podujatia, ktoré otvárajú letnú sezónu. Pozrite si prehľad, čo vás pod Tatrami čaká!

Ilustračný obrázok k článku Je tu víkend! Kam sa vybrať? Na viacerých miestach začína kultúrne leto
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V Tatrách to začne žiť

V Starom Smokovci sa na tradičnom mieste – pri Kyselke uskutoční otvorenie letnej sezóny vo Vysokých Tatrách, ako vždy so skvelým programom – tešiť sa môžete na Petra Cmoríka, na skupinu HEX v Kúpeľoch Nový Smokovec a program na juniálese v Tatranskej Lomnici, kde sú okrem vystúpení umelcov Sama Tomečka, VIDIEK či POLEMIC, pripravené samozrejme aj atrakcie a aktivity pre deti i dospelých, rôzne skákacie hrady, jazda na poníkoch, maľovanie na tvár.

Atraktívny nabitý program začne vystúpeniami od piatku 16. júna a oslavovať príchod leta budeme až do nedele 18.júna. Tatranské kultúrne leto potrvá až do septembra a prinesie množstvo mien umelcov, pre ktorých sa oplatí naplánovať výlet do Tatier.

Okrem toho sa v daný víkend v Tatrách chystá pre milovníkov športu ďalší ročník Tatry Running Tour, ktorý bude prebiehať na Štrbskom Plese a je zaradený do série podujatí Tatry v pohybe. V termíne 16. až 18.6.2017 sa celkovo uskutoční niekoľko súťažných bežeckých disciplín rôznej dĺžky, obťažnosti a kombinácií behov, určených pre všetkých, ktorí majú radi pohyb v prírode.

Počas leta Vás radi privítame na tradičnej Benátskej Noci na Štrbskom Plese, pripravuje sa aj niekoľkodňový festival pre celú rodinu Medvedie Dni, Svište na Plese a rôzne športové a kultúrne podujatia, o ktorých Vás budeme informovať

V Poprade kultúra aj šport

Aj v Poprade vidieť čulé prípravy na letnú sezónu. Od 15. do 18.júna si pripomenieme významné výročia v Poprade aj Spišskej Sobote. Peter Nagy a skupina Indigo vás 17. júna roztancujú na spišsko-sobotskom námestí. V popradskom aquaparku AquaCity Poprad sa chystá ďalšia Megaotváračka leta počas posledného júnového víkendu. Muzikálové show, detské divadielka a vystúpenia, škola tanca sú len zlomok programu.

Udalosťou víkendu bude Hýb sa Slovensko deň s Markízou, ktorý motivuje deti aj dospelých k športovaniu a vyvrcholí akciou Colour Run – farebným behom. Tento rok je venovaný aj charite, spanilá jazda motorkárov z World Charity Road bude mať zastávku na Megaotváračke, kde bude prebiehať zbierka potravín pre rodiny v núdzi a odkiaľ tvrdí chlapi s mäkkým srdcom budú pokračovať za týmito rodinami, aby im výťažok zo zbierky odovzdali.

Milovníkov športu potešia úvodné akcie letnej sezóny. Poprad-Tatry ATP Challenger Tour 2017 je jedným z najvýznamnejších medzinárodných tenisových podujatí a tento rok sa opäť koná priamo pod Tatrami na mestských tenisových kurtoch v Poprade. Podujatie prítomnosťou podporí aj Daniela Hantuchová, ktorá venuje svoju podpísanú raketu do charitatívnej dražby, svoje športové plány bude hájiť aj slovenský tenista Martin Kližan, tešiť sa je možné aj na zvučné zahraničné mená.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM