Peter Handzuš Hokej

Jedna séria sa dnes skončila

HK Poprad - Dukla Trenčín 3:4 (1:3, 2:1, 0:0) Góly: 17. Kroták, 22. Škovira, 34. Suchý - 8. Gašparovič, 9. Hruška, 13. Tomko, 37. Naurov. Rozhodovali: Lauff - Korba, Smrek. vylúčení: 7:8, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0, 3279 divákov.

Hokej v prvej tretine výrazne ovplyvnilo úzkostlivé posudzovanie diania na ľade rozhodcom Lauffom, keď sa lavice hanby plnili potrestanými ako na bežiacom páse. Z vylúčení domácich hráčov rezultovali aj góly Trenčína. Najskôr v 8. minúte zakončil v páde Gašparovič a o minútu nato neudržal Melicherčík v lapačke strelu Hrušku. Presilovkovú úrodu Trenčanov dokonal v 13. minúte Tomko, čo bolo konečnou aj pre brankára Melicherčíka, ktorého nahradil debutant v popradskom drese Lipovský. V závere tretiny sa dostali k slovu aj domáci, keď Kroták dorazil zblízka strelu Kledrowetza a znížil. Séria vylúčení pokračovala aj naďalej, čo znechutení diváci dávali najavo búrlivým piskotom nielen počas hry, ale aj pri odchode do rozhodcovskej kabíny. V druhej tretine už Poprad naplno dominoval. Kontaktný gól dal hneď v 22. minúte Škovira a domáci boli v tranze. Vyrovnanie viselo na vlásku, najskôr prečíslenie nezvládli Rapáč s Kopeckým, druhý menovaný v 26. minúte neuspel ani v trestnom strieľaní. Neskôr mal tutovku na hokejke Lapšanský, ani z tohto mráčku však nezapršalo. Na 3:3 napokon vyrovnal Suchý, ktorého k príklepu vyzval Škovira a Kováč nemal šancu. Popradčania sa nechali uniesť a ich zaváhanie v strednom pásme využil súper, kedy po Naurovej strele kapituloval aj Lipovský.
Hneď v úvode tretej tretiny Kováč bravúrne zlikvidoval tutovku Krotáka. Krátko nato zahodil nemožné Kuľha, keď netrafil odkrytú časť bránky, ktorú mal pred sebou. Napriek snahe o vyrovnanie domáci narážali na sústredenú defenzívu hostí a spoľahlivého Kováča. Vďaka tomu sú hostia z Trenčína prvým tímom, ktorý v Poprade získal 3 body po excelentnej sérii Popradu, keď v 21 domácich zápasoch v rade nenašiel v riadnom hracom čase premožiteľa.

Jedna séria sa dnes skončila
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM