Peter Handzuš Správy

Jozef Tekáč boj o miesto prehral. Novým riaditeľom Nemocnice Poprad sa stal Jozef Naščák

Minister zdravotníctva odvôvodnil odvolávanie riaditeľov nemocníc predraženými zmluvami s externými firmami na dodávku stravy. Jozef Tekáč sa napriek podpore zo strany zamestnancov, pacientov a mnohých Popradčanov v kresle neudržal.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Tekáč boj o miesto prehral. Novým riaditeľom Nemocnice Poprad sa stal Jozef Naščák
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Odvolávanie sa týkalo riaditeľov nemocníc v Poprade, Banskej Bystrici, Trenčíne a Trnave. Po zverejnení prvých informácií sa vtedajší riaditeľ Jozef Tekáč funkcie odmietal vzdať a žiadneho pochybenia si vedomý nebol.

Podľa Tekáča je Nemocnica Poprad akciová spoločnosť, pričom na akciovú spoločnosť sa zákon o rozpočtových pravidlách nevzťahuje. Preto ministrovo rozhodnutie odvolať ho pre porušenie zákona o rozpočtových pravidlách bolo podľa exriaditeľa nesprávne. "Vedenie nemocnice si kladie otázku, ako môže fungovať zdravotníctvo na Slovensku, keď náš jediný akcionár odvoláva manažment vlastnej a. s. na základe porušenia zákona, ktorý sa na a. s. nevzťahuje a nemocnica musí vynakladať obrovské úsilie na svoju obhajobu, pričom jej prioritou je starostlivosť o pacientov pri dobrom hospodárení,“ povedal na tlačovej konferencii 12. decembra Jozef Tekáč.

Napriek intervenciám u premiéra a rozbehnutej petícii za zotrvanie Jozefa Tekáča vo funkci, ho Minister zdravotníctva Viliam Čislák v stredu odvolal. Novým riaditeľom Nemocnice Poprad sa stal Jozef Naščák. „Včera, dňa 17.12.2014, bol Ministrom zdravotníctva SR odvolaný z funkcie generálneho riaditeľa Nemocnice Poprad, a.s. MUDr. Jozef Tekáč, MPH. Minister zdravotníctva SR vymenoval na miesto generálneho riaditeľa Nemocnice Poprad, a.s. od dňa 18.12.2014 Ing. Jozefa Naščáka, MPH,“ informuje webová stránka popradskej nemocnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM