Monika Vengrínová Iné športy

Jubilejná Rallye Tatry sa blíži. Sedemdesiatka posádok sa na trať postaví už v piatok

Už o dva dni zaburácajú silné motory pod kapotou rely špeciálov na jubilejnom 40. ročníku legendárnej Rallye Tatry. Preteky sú súčasťou majstrovstiev Slovenska v rally a Slovenského rally pohára (SRP).

Ilustračný obrázok k článku Jubilejná Rallye Tatry sa blíži. Sedemdesiatka posádok sa na trať postaví už v piatok
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

69 posádok, 4 posádky Rallyškoly a autogramiáda

Prihlásených je 69 posádok, z ktorých bude o body do seriálu DMACK rally bojovať 41, aj s minuloročnou víťaznou posádkou Ondrej-Gomori na Mitsubishi Evo IX. Svoje prvenstvo z minulosti by chceli získať aj posádky Drotár – Bánoci na škode Fábia WRC (víťazi z roku 1997) a takisto Grzegorz Grzyb (2005) so spolujazdcom Robertom Hundlom na Forde Focus WRC 08´.

Na treťom WRC-čku sa predstavia Jaroslav a Erik Melichárekovci s Citroenom C4. Organizátorov teší aj prihlásenie 6 posádok do triedy historikov v rámci MSR. V SRP medzi 24 prihlásenými diváci uvidia vlaňajšieho víťaza slovenského pohára Petra Halušku na Seate Ibiza, čisto ženskú posádku Debnárová – Zemanová na Peugeote 206, či domácich miláčikov, bratov Vallušovcov na Renaulte Clio Ragnoti RS. Do Rallyškoly sa zapísali 4 posádky začínajúcich pretekárov. Okrem nich poteší fanúšikov aj vyše desiatka domácich posádok a pripravovaná autogramiáda najlepších posádok v sobotu 27. júla o 16. 30 h v ZOC Max.

Tatranský veterán 2013

Popri vozidlách súčasnosti budú môcť priaznivci nostalgie a technického umu našich starých otcov obdivovať krásne vyblýskané veterány, ktoré sa stretnú na 30. ročníku zrazu veteránov pod názvom Tatranský veterán 2013. Akciu organizuje Tatranský veterán car club Poprad. Okrem vystavenia na Námestí v Poprade si „deduškovia a babičky“ vyskúšajú trať rýchlostnej skúšky RS Poprad v sobotu 27. júla v čase od 13. do 14. hodiny, kedy budú súťažné vozidlá zdolávať rýchlostné skúšky v Levočskej doline a vo vojenskom priestore Javorina.

„Obraciame sa na vás diváci a priatelia motoristického športu pod Tatrami. Spojme sily, um a ukážme, že vieme pripraviť našu legendárnu rely na vysokej úrovni. Ukážme svetu, že sme disciplinovaní, inteligentní fanúšikovia rely tak, aby sa o nás chýrili iba samé pozitívne správy. Skúsme nájsť spoločnú reč s organizátormi, traťovými komisármi a činovníkmi rely, aby si posádky, ich tímy, akreditovaní novinári a pozvaní hostia odniesli spod Tatier iba tie najkrajšie spomienky na jubilejný 40. ročník a tak budeme šíriť dobré meno značky Rallye Tatry. Podujatie s dlhoročnou tradíciou si po neplánovaných prestávkach zaslúži byť znovu tam, kde bola kedysi, v pohárovej Európe,“ prosí verejnosť Slavomír Petrus z tlačového strediska Rallye Tatry.

Program Rallye Tatry 2013

piatok 26. júla
18.00 h slávnostný štart súťaže – Nám. sv. Egídia v Poprade
19.43 h štart večernej RS Poprad

Sobota 27. júla
08.16 h RS-1 Uloža 1
09.36 h RS-3 Vojaci 1
09.56 h RS-4 Poprad 1
11.45 h RS-5 Poprad 2
12.35 h RS-6 Uloža 2
13.15 h RS-7 Vojaci 2
14.45 h RS-8 Poprad 3
15.35 h RS-9 Uloža 3
16.15 h RS-10 Vojaci 3
17.11 h Cieľ súťaže a vyhlásenie výsledkov – Nám. sv. Egídia.

Riaditeľstvo súťaže – OC Storeland, Teplická cesta, Poprad
Servisné parkovisko – parkovisko pri SAD, ul. Wolkerova, Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM