Martin Sýkora Rôzne

Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!

Víkend Podtatrancom opäť ponúkne pestrú paletu podujatí. Na svoje si prídu športuchtivci ale aj tí, ktorí majú radi kultúru. Pozrite naše tipy!

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Poprad

Sobota

10:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
FESTIVAL KROJOVANÉ BÁBIKY 2017 A STAVANIE MÁJA NA TURÍCE

Otvorenie 21. ročníka Medzinárodného festivalu detských folklórnych súborov, v ktorom vystúpia folklórne skupiny Popradčan, Letnička, Podtatranček, Jánošíček, Maguráčik, Lomničaník, Goralik, Žochárik, Turnička, Štvorlístok, Grbarčieta a hostia festivalu z Lotyšska, Česka, Ruska a Poľska.

10:00 Areál ZŠ s MŠ v Matejovciach
MDD S MICKEY MOUSOM A MINNIE

Program prispôsobený deťom. K dispozícii budú koníky, súťaže, ukážky mestskej polície, maľovanie na tvár, hasiči. Predstaví sa DJ Mazurek a Matejovská dychovka. K dispozícii budú tvorivé dielne a mnoho ďalších detských atrakcií.

17:00 Národné tréningové centrum
FK POPRAD – SPARTAK TRNAVA B

Popradčanom pôjde o všetko. Prvý barážový zápas o zotrvanie v II. lige odohrá FK doma, odveta je na programe v Trnave 10. júna 2017.

18:00 Aréna Poprad
SLOVENSKO – AUSTRÁLIA

Od piatka do nedele bojujú volejbaloví reprezentanti vo Svetovej lige. V sobotu bude súperom Slovenska kvalitná Austrália, pravidelný účastník Majstrovstiev sve­ta.

Nedeľa

18:00 Aréna Poprad
SLOVENSKO – PORTUGALSKO

Slovenskí volejbalisti ukončia turnaj Svetovej ligy v Poprade zápasom s tradičným súperom – Portugalskom.

Zdroj: TASR

Spišská Belá

Sobota

Sobotňajší (3.6.) program odštartuje súťažou vo varení guláša o Spišskobeliansky kotlík. Pripravené je vystúpenie dychovej hudby Belančanka a mažoretiek, ale aj ľudovej cimbalovej hudby Podtatranec. Počas podujatia bude oficiálne podpísaná zmluva o partnerstve a spolupráci s českým mestom Vysoké Mýto. „V sobotňajšom hudobnom programe sa o 17.30 h predstaví Samuel Tomeček & Band a o 19.30 h speváčka Zuzana Smatanová,“ priblížila PR manažérka mesta Alexandra Olekšáková. Po nej vystúpi skupina Mafia Corner a záver večera ukončí diskotéka.

Zdroj: TASR

Štrbské pleso

Sobota

10:00 Areál snov
TATRANSKÝ DEŇ DETÍ

V sobotu slávnostne otvorí podujatie starosta obce Štrba p. Michal Sýkora, pod ktorého záštitou sa celé podujatie bude konať. Po jeho zahájení v Areáli snov pokračujeme varením s hviezdami relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja, súťažami so známymi tvárami z TV Joj a pretekmi najmenších lezúňov, ktorých čaká 5 m trať! „Pripravené je množstvo atrakcií – trampolíny, skákacie hrady, maľovanie na tvár a animačný program, deti sa môžu zblízka zoznámiť vďaka spolupráci s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky s prácou policajtov, hasičov a záchranárov, ktorí budú predvádzať ukážky z ich práce a zásahov a jazdu, nebude chýbať ani jazda na štvorkolkách. Juniorov čaká výzva pod názvom Junior Challenge – zážitkový prekážkový beh pre deti do 12 rokov, pre tie viac výrečné je pripravená aj škola televízneho redaktora TV Joj,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OO CR) Región Vysoké Tatry Veronika Littvová. Pred starou hospodárskou budovou bude celá akcia vrcholiť obľúbeným, už 5. ročníkom Rajec High Tatras Night Run. Po spoločnej rozcvičke s Bratislava Marathon Team odštartuje 10 km večerný beh pre dospelých, ktorý po skončení takisto spozná priamo na mieste svojho víťaza.Okrem Štrbského Plesa majú oslavy pripravené v každej tatranskej osade rovnako pod Tatrami.

Foto: Slávka Kellová

Svit

Sobota

10:00 – 14:00 Koliba Svit
DEŇ DETSKEJ RADOSTI

V sobotu 03. júna 2017 sa v areáli Koliby uskutoční Deň detskej radosti, ktorý organizuje Mesto Svit spolu s Centrom voľného času na oslavu Dňa detí. Od 10:00 hod. na vás a vaše ratolesti bude čakať maratón hier, súťaží a zábavy.

Môžete sa tešiť na

  • deti z MŠ Pod Skalka, ZŠ Komenského a SZUŠ Fantázia, ZŠ Mierová a ZUŠ Svit a tanečníčky z CVČ
  • CVČ s interaktívnymi veselými detskými aktivitami „Z rozprávky do rozprávky“
  • ukážka činnosti hasičov
  • aktivity s horolezcami
  • zábavu so skautmi
  • prehliadku vojenských uniforiem a súťaže vojenskej zdatnosti s VHK Tiger
  • lov rýb
  • Divadielko HOKI-POKI s predstavením Chlebík
  • basket s hráčmi BK ISKRA Svit – tréning streľby na kôš a zápas
  • súťaž v maľovaní na chodník – ÚŽ Svit
  • Psíček a mačička – rozprávka na počúvanie MsK Svit

Do programu pribudli aj motorkári veteráni, ktorí deťom predstavia parádne motorky a so súhlasom rodiča ich prevezú na krátkom úseku. Nebude chýbať občerstvenie, maľovanie na tvár, glitrikové tetovanie, disco hudba, nafukovací KLAUN na skákanie a dobrá zábava! V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie bude konať v Iskra Aréne.

Zdroj: TASR

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM