Martin Sýkora Rôzne

Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!

Podtatranský región bude počas víkendových prázdninových dní žiť športom a kultúrou. Kde si užiť teplé letné dni? Inšpirujte sa našim výberom podujatí!

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok

Poprad

19:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
XPLOSION / HUSĽOVÉ TRIO

Husľové trio Xplosion vzniklo v septembri 2003, inšpirované populárnym trendom spájania rôznych hudobných žánrov a štýlov v duchu umelcov ako huslistka Vanessa Mae, sláčikové kvarteto Bond a pod. Profesionálne huslistky, ktoré pôsobia aj v oblasti klasickej hudby, využívajú svoj talent v širokej žánrovej škále. Ich repertoár je pestrou zmesou klasickej hudby v „disko-štýle“, pop-rockových hitov, virtuóznych husľových tancov v duchu keltskej, ale aj slovenskej ľudovej hudby. Medzi skladbami sú aj unikátne diela napísané pre Xplosion. Jedinečnosť husľového tria spočíva nielen v hudbe, ktorá dokáže osloviť široké publikum, ale aj v modernom zvuku elektrických huslí a v atraktívnom imidži.

9:00 – 17:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
ELIMINATOR

Premiérová súťaž na horských bicykloch v centre mesta. Desiatky cyklistov v atraktívnom prostredí zabojuje o konečné víťazstvo.

Kežmarok

21:00 Kežmarské hradné nádvorie
LETNÉ KINO – BABA Z ĽADU

Zuzana Kronerová oslávi svoje meniny v Kežmarku. V letnom kine predstaví film Baba z ľadu. Siedmy ročník Letného kina na hradnom nádvorí v Kežmarku (1. – 11. 8. 2017) vyvrcholí v piatok 11. augusta o 21.00 h klubovým premietaním najnovšej snímky českého režiséra Bohdana Slámu Baba z ľadu, nezvyčajne …

Sobota

Poprad

10:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
ROZPRÁVKOVÁ DIELŇA / TVORIVÁ DIELŇA PRE DETI

Poďte vymaľovať na chodník bruško popradskej stonožke na Námestie sv. Egídia v rámci tvorivej dielne pre deti a pre ich rodičov pod vedením Mariany Holákovej!

17:00 Hasičský dvor v Spišskej Sobote
ČAJ O PIATEJ S HUDBOU

V prípade nepriaznivého počasia sa akcia uskutoční v divadelnej sále v Spišskej Sobote.

Vysoké Tatry

15:00 Tatranská Lomnica – mestský park
18:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
MINCE VO FONTÁNE

Koncerty pop-rockovej skupiny z Liptovského Mikuláša.

Foto: Martin Sýkora

Nedeľa

Poprad

15:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
DH TATRAMAT MATEJOVCE / PROMENÁDNY KONCERT

V Poprade sa po prvýkrát v rámci kultúrneho leta predstaví Dychová hudba Tatramat Matejovce, ktorá hrá pod vedením Jána Miženka.

Vysoké Tatry

15:00 Tatranská Lomnica – mestský park
18:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
DUA VENTE

Koncerty zostavené z rôznych hudobných žánrov v podaní muzikantov z Trenčianskych Teplíc.

Víkend s horským bicyklom

Druhý augustový víkend, t. j. od 11. do 13. augusta 2017 sa uskutoční vo Svite HORAL WEEKEND, v rámci ktorého si môžu cyklisti v sobotu 12. augusta vyskúšať aj trasu tohtoročných Majstrovstiev Európy (13.8.2017) v horskej cyklistike počas pretekov ŠKODA HORAL MTB MARATÓN. Dejiskom pretekov a rovnako aj ME bude už tradične mesto Svit, Vysoké Tatry a Nízke Tatry.

Nezastaviteľní

Prekonať ťažkú chorobu, úraz alebo žiť s hendikepom a napriek tomu ostať silný a nevzdať sa, nie je vôbec jednoduché. Avšak zostať sám sebou, mať odhodlanie aktívne žiť a naďalej športovať, to je v povahe Nezastaviteľných. Reč je o 13 hendikepo­vaných zo Slovenska a Čiech, ktorých do rovnomenného projektu vybrala odborná komisia zložená zo zástupcov charitatívnych organizácii.

Jedným z cieľov projektu Nezastaviteľní je aj motivovať zdravých ľudí k tomu, aby športovali a aktívnym pohybom pomohli hendikepovaným. Aj vďaka takejto pomoci vybraní 13 Nezastaviteľní získajú vysnívané špeciálne športové vybavenie, ako napríklad handbike, špeciálne upravený bicykel, monoski alebo sledge bežky, ktoré im pomôžu žiť aktívne.

Pomôcť môže naozaj každý, a to úplne jednoducho. Stačí ak v priebehu tohto leta prejdete na bicykli, kolieskových korčuliach, behom alebo pešo špeciálnou Birell bránou umiestnenou na miestach, kde ľudia trávia voľný čas. Za každý jeden prechod bránou prispeje Birell ako organizátor projektu 20 centami. Tento víkend sa brána bude nachádzať na Štrbskom plese.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM