Martin Sýkora Rôzne

Kam za kultúrou: Prvý prázdninový víkend ponúka zaujímavé podujatia

Začali sa prázdniny a letná sezóna je v plnom prúde. Čo pripravili podtatranské mestá a obce na nadchádzajúci víkend? Pozrite sa s nami.

Ilustračný obrázok k článku Kam za kultúrou: Prvý prázdninový víkend ponúka zaujímavé podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Poprad

Piatok

19:00 Námestie sv. Egídia
PAVEL HELAN / KONCERT / ČESKO

Pavel v roku 2012 koncertoval v Malajzii a v Hongkongu. Na jeseň v roku 2013 sa stal finalistom súťaže ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT. V roku 2014 vydal CD „iBůh“ a vyrazil na prvé samostatné Ajfon turné. V roku 2015 absolvoval festivaly a kluby v Česku a na Slovensku a bol hosťom Hradišťanu, Tomáša Klusa a Honzu Nedvěda. Spevák P. Helan má u svojich poslucháčov označenie „vlídní písničkář“.

Sobota

10:00–16:00 Námestie sv. Egídia
ANNOGALLERY OPEN AIR 2016 KERAMICKÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI A DOSPELÝCH

ANNOGALLERY v spolupráci s mestom Poprad pripravila pre Popradčanov každého veku možnosť zahrať sa s hlinou, vytočiť si na hrnčiarskom kruhu svoje umelecké dielko a vypáliť si ho v skutočnej keramickej peci. Príďte a hrajte sa s nami!

10:00 Národné tréningové centrum Poprad
Baník Ostrava – MŠK Michalovce

Prípravný futbalový zápas s medzinárodnou príchuťou

Nedeľa

15:00 Námestie sv. Egídia
KLASIK BAND / PROMENÁDNY KONCERT

Za krátky čas pôsobenia získal niekoľko úspechov. Pravidelne sa zúčastňuje verejných koncertov, výchovných koncertov a súťaží, kde sa umiestňuje na popredných miestach. Najvýraznejšie úspechy dosiahol v Celoslovenskej súťaži pop-rockových a jazzových skupín ZUŠ, pravidelne organizovanej v Košiciach, a v „Gelnickom kľúči“ v Gelnici. Repertoár má zložený z populárnych, klasických, tanečných a bigbandových skladieb. Obsadenie orchestra je zostavené z dychových nástrojov (flauty, klarinety, saxofóny, trúbky) a rytmickej sekcie (bicie, el. gitary, basgitara, perkusie). Posledným úspechom bola účasť na Medzinárodnom festivale orchestrov a zborov v Košiciach – Šengenský poludník, kde sa orchester výborne prezentoval medzi zahraničnými hosťami. Klasik band je orchestrom Základnej umeleckej školy v Košiciach. Umeleckými vedúcimi sú učitelia Mgr. art. Monika Samselyová a Mgr. art. Ján Samsely.

Vysoké Tatry

Sobota

19:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
MUSICA IUVENALIS

Koncert 35-členného sláčikového orchestra z Košíc so sólistami Opery Štátneho divadla Košice. V rámci festivalu EURORCHESTRIES SLOVAKIA.

Levoča

Sobota/Nedeľa

Celodenná akcia
Levočská púť 2016

Celodenná akcia na Námestí majstra Pavla
Pouličné divadlá a koncerty

16:00 Altánok – Park
Promenádny koncert Dychovej hudby mesta Levoča

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM