Správy

Kamerový systém s novým prírastkom: V Kežmarku bude bezpečnejšie

Kežmarčania rozšírili svoj kamerový systém o nové kamery. Pribudli aj nové LCD obrazovky, aby mali ochrancovia zákona a poriadku lepší prehľad o situácii v meste.

Ilustračný obrázok k článku Kamerový systém s novým prírastkom: V Kežmarku bude bezpečnejšie
Zdroj: TASR

V Kežmarku pribudlo päť bezpečnostných kamier a dva nové LCD monitory, ktoré slúžia samospráve v oblasti prevencie kriminality. O novinkách v tejto oblasti informovala samospráva na svojej internetovej stránke mesta.

„Mesto Kežmarok zrealizovalo projekt Rozšírenie bezpečnostného kamerového systému v meste v oblasti prevencie kriminality. Jeho cieľom bolo predchádzať, potláčať a zamedzovať vzniku respektíve prehlbovaniu rastu kriminálnej činnosti prostredníctvom kamerového systému a okamžitým zásahom mestskej polície,“ informuje mesto Kežmarok.

Projekt bol na Radu vlády SR pre prevenciu kriminality podaný v auguste 2015. Celkový rozpočet projektu bol vyčíslený približne na 22 000 eur, pričom ho finančne podporilo Ministerstvo vnútra SR vo výške 13 000 eur. V meste tak pribudlo päť kamier a dva LCD monitory. Kamery sú umiestnené v centre, na historickom cintoríne a na sídliskách.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM