Marián Handzuš Hokej

Kamzíci boli lepším tímom, oceliarov však nezdolali

Tréner hostí, Radim Rulík, ktorý ešte minulú sezónu pôsobil práve pod Tatrami, uznal kvality popradského celku. Víťazne s tromi bodmi však po víťazstve 2:1 odchádzajú hostia.

Východniarske derby začali aktívnejšie domáci, ale ich strelecké pokusy končili na pozornom Hylákovi. V 8. minúte nevyužili sľubné prečíslenie v oslabení Buc so Saboličom a o minútu neskôr zase na druhej strane Nikkilä nedovolil skórovať Chovanovi. V koncerte nevyužitých gólových šancí pokračoval aj Koskinen a Jenčík. Vďaka pozorným brankárom sa skóre v úvodnej časti nemenilo.

Kľúč od popradskej svätyne našiel až košický prvý útok v 23. minúte, keď Nikkilä dokázal zneškodniť strelu Richarda Hunu, ale na dorážku Svitanu bol už prikrátky. Už o minútu mohol vyrovnať Malina, ale Hylák v poslednej chvíli zachránil a rovnako bravúrne zabránil vyrovnať v stopercentnej šanci aj Bucovi, keď pred ním stála poloprázdna bránka. Zápas sa v týchto minútach zmenil na súboj košického gólmana s popradskými hráčmi, ktorých svojimi fantastickými zákrokmi privádzal do zúfalstva. V čase najväčšieho tlaku Popradu sa však dostali v oslabení hostia do brejku, ktorý učebnicovo premenil na druhý gól Róbert Huna.

V záverečnom dejstve pokračovalo dobývanie košickej bránky. Hylák dokázal odolávať do 45. minúty, keď síce bravúrne zlikvidoval blafák Tomasa, ale na jeho dorážku už nestačil. V 46. minúte bol Hylák prekonaný druhýkrát, ale puk spred bránkovej čiary odpratali košickí obrancovia. Napriek gradujúcemu tlaku nebolo Popradčanom súdené uhrať lepší výsledok, pretože brankár Hylák viac pukov za svoj chrbát nepustil.

**Hlasy trénerov: Jozef Škrak **(tréner Popradu): „Rozhodujúcim momentom bolo to, že sme nedokázali využiť sto percentné príležitosti, ktoré sme si dokázali vytvoriť. Hráči odviedli maximum a pre konečný výsledok urobili čo sa dalo. Do poslednej sekundy sme vyvíjali aktivitu smerom k súperovej bráne. Obaja brankári boli dnes vynikajúci.“

**Radim Rulík **(tréner Košíc): „Dnes sme boli šťastnejším mužstvom. Bolo more dramatických situácií okolo našej bránky, ale súperovi sa nepodarilo streliť góly pričom nám sa to podarilo. Ak by sme sa nedostali do dvojgólového vedenia, tak by sme to v tejto atmosfére mali strašne ťažké.“

Video pripravujeme.

Poprad24/tasr Foto: Marián Handzuš Video: Peter Handzuš

Kamzíci boli lepším tímom, oceliarov však nezdolali
1
Galéria
pp_ke
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM