Marián Handzuš Hokej

Kamzíci budú odvracať prvý mečbal Trenčína už aj s kapitánom Krotákom

Po dvoch nepodarených zápasoch sa štvrťfinálová séria vracia do Popradu. Kým vojaci spod hradu Matúša Čáka majú našliapnuté za postupom do ďalšieho kola, domáci sú pod tlakom, keď ako favorit môžu vypadnúť už po piatich zápasoch.

V play-off je každý zápas dôležitý, o to viac, keď sa po ňom môže radovať jeden zo súperov z definitívneho postupu. Aj preto sa rozhodol do stretnutia zasiahnuť aj kapitán Arne Kroták, ktorý odstúpil už po prvom vzájomnom dueli kvôli zraneniu kolena. „S trénerom som sa dohodol, že asi pôjdem hrať. Nie je sa už na čo šetriť,“ vyjardil sa pre klubové stránky Kroták.

Dva nevydarené zápasy určite nepridali na psychike celému tímu, aj keď podľa slov Dominika Kramára v tom druhom podali značne zlepšený výkon. Jediné, čo chýbalo boli góly, brankár červeno-žltých si dokonca udržal čisté konto. „Kvalita je na našej strane, nevešiame hlavy, doma urveme bod a určite sa do Trenčína ešte vrátime,“ **verí svojmu mužstvu mladý obranca, ktorý sa v závere stretnutia pustil do šarvátky s Petrom Kopeckým. **„Bola to prakticky moja prvá bitka, najprv som do toho nechcel ísť, ale keď som videl, že Kopecký ide do toho cielene, už som neváhal.“ Desať centimetrová výhoda domáceho hráča súpera nebola v súboji až tak badateľná, navyše „Domino“ sa správal rozumne, keď aj kvôli kvantitatívnymi problémami s obrancami Popradu nezhodil rukavice. Verme, že aj tento súboj ešte viac namotivuje podtatrancov k výkonu, po ktorom sa Trenčania posledný krát vrátia pred svojich divákov.

Predpokladané úvodné zostavy:

HKPOPRAD: Melicherčík (Šimonovič) – Pentikäinen, Suchý, Kovačevič, Kramár, Fabian, Malina, Tavželj, Homa – Vandas, Koskinen, Kuľha – Svitana, Balán, Vaic – Škovira, Kroták, Rapáč – Svačina, Strömberg, Takáč.

**HK DUKLA TRENČÍN: **Kováč (Hiadlovský) – Gábriš, Biro, Hlubuček, Nemčík, Trefný, Bednár, Imrich, Nechala – Pardavý, Melichárek, Fabuš – Gašparovič, Šťastný, Daňo – Tybor, Tvrdoň, Sojčík – Mikula, Filo, Kopecký.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM