Martin Sýkora Hokej

Kamzíci doma zabrali naplno: Žilinskí vlci pod Tatrami nestrelili gól

Popradskí hokejisti v 28. kole najvyššej slovenskej súťaže na domácom ľade nezaváhali. Na víťazstvo Podtatrancom stačili dva góly, keďže hostia sa nepresadili.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci doma zabrali naplno: Žilinskí vlci pod Tatrami nestrelili gól
Foto: Peter Handzuš

V úvodnej časti hry popradskí diváci veľa vzruchu na ľade nevideli. Do zápasu vstúpili aktívnejšie kamzíci. Svoje sľubné strelecké pozície ale Vartovník ani Abdul na gól nepremenili. Približne v polovici tretiny sa hostia pre nedisciplinovanosť poslali na 23 sekúnd do trojice. Popradčania vlkov síce stlačili pred vlastnou bránou, žiadna z vyslaných striel ale cez obranný val na Tomeka neprenikla. Z útočnej snahy hostí smerom dopredu stojí za zmienku iba dobrá strelecká príležitosť Konečného po zadovke Rogoňa spoza bránky. Corbeil túto jedinú šancu Žilinčanov ale so šťastím zlikvidoval.

Po návrate z prvej prestávky hrali domáci už štvrtú presilovú hru v rade. Počas nej stratil na útočnej modrej puk König, ale unikajúci Klimenta chybu domácich vďaka pohotovému zákroku Corbeila nepotrestal. Žilinčania to totiž mali na striedačku ďalej, čo dokázali Popradčania využiť na dlhšie usadenie sa v útočnom pásme. Zo zvýšenej aktivity Poprad profitoval v 32. minúte, keď na dvakrát poslal golfovým úderom puk za Tomekov chrbát Štrauch – 1:0. Onedlho po vedúcom góle domácich zazvonil na konštrukciu Corbeilovej bránky hosťujúci Konečný. V 36. minúte po nenápadnom teči Heizera viedli kamzíci už o dva góly. Na rozdieloch troch gólov mohol ešte zvýšiť osamotený Brejčák. Jeho pokus ale skončil vedľa žilinskej brány.

Najatraktívnejší hokej prinieslo až záverečné dejstvo. Hostia pridali v útoku a boli z toho i viaceré gólové šance. Najväčšiu spálil po McDowellovej nepresnej rozohrávke Tvrdoň, ktorého z bezprostrednej blízkosti vychytal brankár Popradu. Horúce chvíle pre domácich prišli až v samom závere. Minútu a pol pred koncom riadneho hracieho času siahli hostia k hre bez brankára. Početnú výhodu ešte viac podčiarklo následné vylúčenie zastupujúceho kapitána Popradu Daniela Brejčáka. Napriek niekoľkým závarom pred popradským bránkoviskom však vlci zápas nezdramatizovali a Corbeil si tak udržal prvé čisté konto v sezóne.

Foto: Peter Handzuš

HK Poprad – MsHK Doxxbet Žilina 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 32. Štrauch (Svitana), 36. Heizer (König, Petran).
Rozhodovali: Kalina, Lauff – Gavalier, Bogdaň, vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 843 divákov

Poprad: Corbeil – D. Brejčák, McDowell, König, Petran, Ježek, Dinda, Krempaský, Jáchym – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Bjalončík, Vašaš.
Žilina: Tomek – Mikuš, Juraško, Poulin, Kozák, Chaloupka, Mendrej, Meliško, Roman – Pospíšil, Handlovský, Klimenta – Tvrdoň, Hruška, J. Jurík – Švihálek, Húževka, Stupka – Rogoň, Holovič, Konečný

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „My sme nadviazali na dobré výkony proti Banskej Bystrici a Nitre. Rozhodla druhá tretina. Súpera sme vyšťavili zo síl a z toho padli góly. Samozrejme boli tam aj chyby, tie napravil výborne chytajúci Corbeil. Svoju prvú nulu v sezóne si zaslúžil. Verím, že náš herný výkon sa bude opakovať. Tešíme sa do Trenčína. Potrebujeme zbierať body a doťahovať sa na súperov, ktorí sú pred nami.“
Petr Rosol, tréner Žiliny: „My sme do Popradu prišli s cieľom bodovať, čo sa nám bohužiaľ nepodarilo. Mali sme katastrofálny vstup do zápasu. Pri vylúčeniach sme stratili veľa síl. V druhej tretine sme mali ďaleko na striedačku a v tejto situácii sme dostali dva góly. V tretej tretine sme dostali súpera pod tlak, ale nedali sme ani jeden gól. Vieme, že takto sa nedá vyhrať žiadny zápas.“

Foto: Archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM