Martin Sýkora Hokej

Kamzíci nestačili na Zvolen: Stredoslováci zastavili popradskú víťaznú šnúru

Popradskí hokejisti podľahli na domácom ľade súperovi zo Zvolena, ktorý tak ukončil štvorzápasovú víťaznú sériu podtatranských hokejových kamzíkov.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci nestačili na Zvolen: Stredoslováci zastavili popradskú víťaznú šnúru
Foto: Peter Handzuš

Vstup do zápasu mali síce lepší hostia spod Pustého hradu, ale do vedenia sa ako prví dostali domáci. Po peknej kombinácii prenechal Svitana puk výhodnejšie postavenému Mlynarovičovi, ktorý si s gólovou koncovkou poradil na výbornú – 1:0. Hostia si pred Corbeilom vypracovali niekoľko nebezpečných situácií, ale boli to opäť „kamzíci“, ktorí trestali. V 16. minúte sa so šťastím po Petránovom nahodeni dostal puk k osamotenému Mlynarovičovi a ten ho upratal po druhýkrát za chrbát bezmocného Nieminena – 2:0. Tretí gól mohol vzápätí pridať Heizer, ale bol faulovaný. Počas presilovky Poprad dobre napádal Matis, ktorý vypracoval šancu pre Špirka. Jeho strelu ale zastavila žrď. Následne hostia zle striedali a rozhodcovia ich poslali na 82 sekúnd do trojice.

Časť z dlhej presilovej hry o dvoch hráčov si Popradčania preniesli aj do druhej tretiny. Vážnejšiu šancu si však nevypracovali. Ani ďalšie presilovky nezahrali domáci podľa predstáv a Zvolen tak postupne prebral opraty zápasu. Z optického tlaku ale hostia dlho nevedeli nič vyťažiť. Zvolenčania sa zníženia dočkali až na začiatku 33. minúty. Na konci peknej akcie vypracovanej Šišovským s Chovanom poslal puk do odkrytej popradskej brány obranca Hraško – 2:1.

V tretej tretine sa „kamzíci“ sami dostávali pod tlak vplyvom nepresnej rozohrávky. Vyrovnanie prišlo v 43. minúte z hokejky Coffmana. Súper zo Zvolena ale ďalej ťažil z niekoľkých hrubíc domácich vo vlastnom obrannom pásme. Ojedinelé útočné pokusy Popradu sa končili vedľa brány. V dobrých streleckých pozíciách nemierili presne Štrauch a po ňom ani Vartovník. Tri minúty pred koncom mohol rozhodnúť Buc, jeho zakončenie vykopol betónom na bránkovej čiare pozorný Nieminen. Poriadny zámok nasadili Zvolenčania „kamzíkom“ v samom závere riadnej hracej doby. Ich zdrvujúci tlak sa ale gólom neskončil a stretnutie tam smerovalo do predĺženia. V ňom sa ani jedno z mužstiev nepresadilo, preto nasledovali samostatné nájazdy.

Hneď v prvej sérii sa presadil za domácich Štrauch. Po jeho góle sa najprv na ľade veľa diskutovalo a potom sa sporná siutácia konzultovala s videorozhodcom. Gól napokon nebol uznaný pre dotyk puku brankárom Nieminenom. Za ohlušujúceho piskotu sa k puku postavil zvolenský legionár Coffman, ktorý sa nemýlil. Extra bod za výhru po predĺžení a samostatných nájazdoch tak brali hostia do Zvolena.

Foto: Peter Handzuš

HK Poprad – HKM Zvolen 2:3 pp a sn (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 7. Mlynarovič (Štrauch, Svitana), 16. Mlynarovič (Petran) – 33. Hraško (Šišovský, Chovan), 43. Coffman (Ross, Špirko), rozhodujúci sam. nájazd: Coffman. Rozhodovali: Novák, D. Konc – Smrek, Gavalier, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2539 divákov.
Poprad: Corbeil – Brejčák, McDowell, König, Petran, Fabian, Dinda, Krempaský, Jáchym – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Ježek, Vašaš
Zvolen: Nieminen – Kováčik, Hraško, Drgoň, Ross, Bokroš, Ťavoda, Marcinek, Andersons – Šišovský, Kytnár, Chovan – Coffman, Steén, Obdržálek – Matis, Špirko, Síkela – Ďaloga, L. Jurík, V. Fekiač

Marcel Ozimák, tréner Popradu: „Zápas sme začali dobre. Polovicu zápasu sme mohli viesť aj výraznejším rozdielom. Nevyužili sme ponúknutú presilovku o dvoch hráčov. Záver bol dramatický, najmä posledných šesť-sedem minút. Mali sme tam viacero streleckých príležitostí, z ktorých sme mohli rozhodnúť. Obe mužstvá potom dobre takticky zahrali predĺženie. Coffman ukázal, že je to hráč, ktorý by v takejto lige mal hrať v každom mužstve. Dnes nám dal dva góly a prehrali sme. Za tento rok chcem chlapcom poďakovať za odvedenú prácu a profesionálny prístup.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Ja si myslím, že z našej strany mala hra dve tváre. Prvú tretinu sme nehrali to, čo sme si predstavovali. V druhej na začiatku tam boli zbytočné vylúčenia. Potom sme začali hrať to, čo sme si predstavovali a pretočili sme hru na našu stranu. Najprv sme znížili a potom v tretej tretine zaslúžene vyrovnali. Z môjho pohľadu sme ale nezvládli záver, lebo sme chceli vyhrať v riadnej hracej dobe, čo sa nám nepodarilo. Mali sme tam veľa zbytočných prihrávok a koncovka bola neefektívna. Tlak z našej strany bol slabý a zápas tak šiel do predĺženia. Nakoniec sme zvládli lepšie samostatné nájazdy.“

Foto: Archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM