Peter Handzuš Hokej

Kamzíci prehrali až na nájazdy

V 52. kole hokejovej Tipsport extraligy prehral HK AutoFinance Poprad s HC '05 Banská Bystrica až po samostatných nájazdoch.

HK AutoFinance POPRAD – HC 05 Banská Bystrica 2:3 pp a sn (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 3. Suchý, 31. Svitana – 4. Jabrocký, 12. Sýkora, 65. rozh. nájazd premenil Jokila, vylúčení: 4:9 na 2 min., navyše Kovačevič (Poprad) na 5+DKZ za údery, Bambúch (B. Bystrica) na 5+DKZ za údery, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner – Valach, Výleta, 1602 divákov

Poprad sa pustil do Bystričanov s chuťou a už na konci 3. minúty sa ujal vedenia, keď úvodnú presilovku využil strelou od modrej Suchý. Hostia však dokázali kontrovať už o necelú minútu po šikovnej kombinácii 2. útoku a presnému zakončeniu Jabrockého. V 12. minúte sa presadil aj 1. útok hostí, keď po fatálnej chybe Fabiana ostali pred Melicherčíkom osamotení dvaja Bystričania, ktorí túto situáciu učebnicovo využili na vedúci gól. Bystričania sa dostali na koňa, hrali s chuťou a domáci sa naopak začali psychicky trápiť. V závere úvodnej časti mali góly na hokejkách Kristoffersson aj Kútny, domácich však podržal Melicherčík. V 17. minúte sa mohol po druhý krát presadiť Kristoffersson, ale nariadené trestné strieľanie zakončil strelou vedľa bránky.

Aj v prostrednej časti pokračoval svižný hokej, hra sa prelievala z jednej strany na druhú a oba tímy sa snažili o ďalší gól. Ten sa podarilo vsietiť domácim v 31. minúte, keď Svitana švihom z uhla prekvapil Khoroshuna a vyrovnal. Poprad v závere tretiny nedokázal využiť 2-minútovú presilovku o dvoch hráčov a tak bolo pred záverečnou časťou všetko otvorené.

V nej oba tímy vystupňovali tempo, zvýšili dôraz a snažili sa prikloniť misky váh na svoju stranu. Častokrát sa na ľade iskrilo, vznikali zárodky šarvátok, ale ani presilovky nepomohli mužstvám k skórovaniu. V záverečných minútach čaroval Khoroshun pri tutovkách Stromberga a Svačinu.

Aj v predĺžení hrali prím brankári a pozorné obrany, takže o výsledku museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. V ňom predviedli pevnejšie nervy Bystričania, ktorí si po góle Jokilu pripísali cenné víťazstvo.

Text: TASR Foto: Branislav Babjak Video: Peter Handzuš

Kamzíci prehrali až na nájazdy
1
Galéria
pp-bb
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM