Monika Vengrínová Hokej

Kamzíci prevalcovali Piešťany: Na ľade súpera dominovali a zaslúžene vyhrali

Vysoká výhra Popradčanov na piešťanskom ľade potvrdila dobrú formu Kamzíkov. Lepší výkon ako súper predvádzali už od začiatku zápasu, aj napriek tomu, že prvý gól padol do našej siete. Napokon však Popradčania domácim nadelili až šesť gólov.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci prevalcovali Piešťany: Na ľade súpera dominovali a zaslúžene vyhrali
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Piešťanci sa ujali vedenia v 6. minúte, keď v presilovke vypálil od modrej Rais a jeho strelu tečoval za Kostúra Brňák – 1:0. Hostia z Popradu odpovedali taktiež v presilovke, keď sa z ľavej strany snažil prepasírovať buk do brány Bartečko a za pomoci Brňáka sa mu to aj podarilo – 1:1. Zmeniť skóre sa mohlo po bekhende Matisa, keď Šúrek nemal hokejku a na opačnej strane po teči Klempu, ktorý mieril tesne vedľa.

V úvode druhej časti najskôr hostia nevyužili presilovku, ale chvíľu po jej skončení dostal až príliš veľa priestoru Paločko a „kamzíci“ viedli. Radosť z vedenia však netrvala dlho. Na konci 28. minúty potiahol Pašek puk do pásma na pravú stranu, krížom prihral doľava Holovičovi, ktorý hneď z prvej opäť doprava Kutálkovi, ktorý si položil brankára a vyrovnal. O pár sekúnd neskôr mohol poslať domácich do vedenia Toman, ale neuspel. Potom nevyužili Popradčania prečíslenie dvaja na brankára, ale vynahradili si to o minútu neskôr, keď domáci v presilovke stratili puk a Boltun svoj nájazd úspešne premenil – 2:3.

Domáci chceli v tretej časti vyrovnať, ale príležitosti mali Popradčania. V 50. minúte zvýšili hostia svoje vedenie v presilovej hre, keď sa z veľkého uhla presadil Sýkora, čo ešte hlavný rozhodca odobril telefonátom. Po štvrtom góle Piešťany vymenili brankára, ale Rýbár sa nestačili ani rozhliadnuť a po dvoch minútach v bránke ho strelou spomedzi kruhov prestrelil Takáč. Aby toho nebolo málo, v 55. minúte Rybárovi prešla do siete aj slabá strela Paukovčeka, ktorý tak stanovil na konečných 2:6.

Roman Sýkora, tréner Piešťan: „Od úvodu bolo vidieť, že na ľade je len jedno mužstvo. Dali sme síce gól, ale od tohto momentu bohužiaľ Poprad dominoval, namiesto toho, aby sme držali zápas v rukách. Mrzí nás, že sme si dnes urobili hanbu a súperovi dnes môžem len pogratulovať k trom bodom, ktoré sú plne zaslúžené.“

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Potvrdili sme dobrú formu z posledných zápasov. Boli sme rýchlejší, silnejší na puku, nerobili sme zbytočné chyby. Postavili nás na nohy presilovky, z ktorých sme dali dva góly a boli sme dnes omnoho lepší, ako domáci a body sme si zaslúžili.“

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Góly: 6. Brňák (Rais, Holovič), 28. Kutálek (Holovič, Pašek) – 9. Bartečko (Sýkora), 25. Paločko (Kroták), 34. Boltun (Bartečko), 50. Sýkora (Bartečko), 52. Takáč (Kroták, Suchý), 55. Paukovček (Hvila, Malina).
Rozhodovali: Jonák – Kacej, Výleta, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, striedanie: 50. Rybár za Šúreka (Piešťany),
779 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM