Peter Handzuš Hokej

Kamzíci rozdrvili Nitru

Radosť popradských fanúšikov hokeja je dvojnásobná. Po výhre LEVa doma vyhrali vonku aj kamzíci.

HK Nitra – HK AutoFinance Poprad 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)

Góly: 18. S. Saliji – 6., 37. Rapáč, 20. Novotný, 34., 41. Vaic, 46. Kroták. Rozhodovali: Goga – Bundil, Stano, vylúčenia: 6:6, navyše: 48. Ďurák 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku – Takáč 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, striedanie: 37. Čiliak za Penkera (Nitra), 2225 divákov.

Prvá tretina bola poznačená viacerými vylúčeniami a v presilových hrách prišli aj góly. V 6. minúte sa presadili Poprdačania, keď nedôrazne pokrytý Rapáč poslal puk za Penkerov chrbát. Nitra však po inkasovanom góle vyvinula veľké útočné úsilie a šance Ručkaya a Štefanku volali po vyrovnaní. To prišlo v 18. minúte, keď presilovú hru 5:3 zužitkoval S. Saliji. v poslednej minúte prvej časti hry však hrali presilobvvku aj hostia a váhanie obrancov Nitry aj s brankárom Penkerom využil na vedúci gól Novotný.

Druhá časť už priniesla defenzívnejší hokej a vylučovaní boli hlavne hostia. Pri päťminútovom vylúčení Takácsa mali Nitrania možnosť vyrovnať, ale zaváhali. po chybe na modrej čiare ušiel Nitre Vaic a medzi Penkerove nohy vsietil tretí gól Popradu. O 3 minúty už bolo 1:4, keď Penker zle zareagoval na strelu Velebného od modrej čiary a puk odrazený od zadného mantinelu doklepol do odkrytej bránky Rapáč. Tréner domácich si zobral oddychový čas a do bránky zobral Čiliaka. Krátko potom mal veľkú šancu Haščák, ale Melicherčík výborným zákrokom podržal svojich.

Posledná tretina sa už len dohrávala, keď Nitrania nenašli dostatok síl na otočenie výsledku. V 41. minúte zvyšoval na 5:1 Vaic a o päť minút neskôr s pekným gólom prezentoval Kroták. Poprad tak zaknihoval vysoké víťazstvo v pomere 6:1.

Branislav Okuliar, tréner Nitry: „Išli sme do zápasu s cieľom vyhrať, ale už niekoľký raz nás zradila koncovka. V prvej i druhej tretine sme mali dostatok šancí, no tie sme nevyužili. Stretnutie zlomila naša presilová hra, v ktorej sme inkasovali tretí gól. V poslednej časti sme už nemali dostatok psychických síl, preto je prehra taká vysoká. Na tento zápas musíme zabudnúť a chytiť sa na ďalšom domácom stretnutí.“

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „Vedeli sme, že nás v Nitre čaká náročný zápas, to sa aj potvrdilo. V prvých dvoch tretinách sme nemali veľa šancí a to aj preto, že sme hrali často v oslabení. Napriek tomu je výsledok pre nás fantastický, ale mrzí ma, že poslednú tretinu poznačili zbytočné fauly. Hráči by si mali uvedomiť, že prvoradé je ich zdravie.“

Zdroj: TASR

Kamzíci rozdrvili Nitru
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM