Peter Handzuš Hokej

Kamzíci rozhodli v prvej tretine

Poprad privítal v šlágri kola na vlastnom ľade bratislavský Slovan a nenechal nič na náhodu.

HK AutoFinance Poprad – Slovan Bratislava 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)

Góly: 1. Kuľha, 4., 26. Svitana, 12. Vaic – 45. Lipiansky, 46. Hudáček. Rozhodovali: Bruggemann, D. Konc – Rovenský, M. Korba, vylúčení: 7:9, navyše: 28. Skokan (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2418 divákov.

Defenzíva „belasých“ stála na vratkých nohách, hneď v prvej minúte v prečíslení 2 na 1 Koskinen predĺžil na Kuľhu a popradský delostrelec chladnokrvne premenil – 1:0. Po 4 minútach hry bolo už 2:0, keď Slovan zabudol na Svitanu, ktorého osamoteného pred bránou našiel Vaic. Potom sa k slovu konečne dostali i hostia a Melicherčík musel likvidovať Bakošovu príležitosť. Podtatranci boli jednoznačne lepší a pálili z každej pozície. V 12. minúte Konrád vyrazil Balánovu strelu rovno pred seba a Vaic doklepol puk do siete a zvýšil vedenie s ľahkosťou hrajúcich domácich. Lodivod Bratislavčanov Štefan Mikeš si vyžiadal oddychový čas a mohol byť rád, že jeho zverenci do prestávky už neinkasovali.

Slovan mohol v úvode druhej časti znížiť, Skokanovu strelu s námahou vyrazil Melicherčík. V 26. minúte bolo už 4:0, Vaic nabil Svitanovi a popradský krídelník z prvej pridal svoj druhý gól v zápase. V ďalšom striedaní prišli domáci o Fína Koskinena, ktorého nešetrne fauloval Skokan. V nasledovnom oslabení mohol čestný úspech Slovanu zaznamenať Preisinger, no Melicherčík zachránil. V ďalšom priebehu sa šance rodili na oboch stranách, no skóre ostalo do druhej sirény už nezmenené.

V 45. minúte fauloval Kovačevič Lipianskeho a arbitri nariadili trestné strieľanie, ktoré hosťujúci kapitán rutinérsky premenil – 4:1. Odpovedať mohol Kroták, ktorý v úniku nenašiel recept na Konráda. Zahrmelo však znovu na druhej strane, Libor Hudáček strelil druhý gól a Slovan bol späť v zápase. Hostia sa snažili vytvoriť si územnú prevahu, Poprad však dobre pokrýval stredné pásmo a nepripustil zdramatizovanie stretnutia.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

Kamzíci rozhodli v prvej tretine
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM